Film

Filmfestival

Mooov

18 apr 2017 | 20u00
Elk jaar weer worden de schoonste filmparels van over gans de wereld naar boven gepuurd met een prachtig filmaanbod als resultaat. Geen obscure films enkel voor cinefielen, maar prachtige prenten die niemand onberoerd laten. Een filmaanbod dat vraagt om gezien te worden!

MOOOV: White Sun

Deepak Rauniyar

22 apr 2017 | 20u00
In 2006 komt een einde aan de Nepalese burgeroorlog. De nieuwe grondwet predikt gelijkheid van burgers, maar argwaan en wrok slijten langzaam. Dat ondervindt Chandra, die na tien jaar naar zijn dorp terugkeert. Hij raakt in zwaar conflict met zijn broer en krijgt daarbij weinig steun van vroegere ma

MOOOV: I Am Not Your Negro

Raoul Peck

22 apr 2017 | 20u00
James Baldwin was een Amerikaanse schrijver van o.a. Go tell it on the mountain. Zijn boeken behandelen veelal raciale en seksuele problemen in de VS. Bij zijn dood in 1987 liet hij een onvoltooid werk achter over Medgar Evers (+1963), Malcolm X (+1965) en Martin Luther King (+1968).

MOOOV: Bar Bahar

Maysaloun Hamoud

23 apr 2017 | 20u00
Drie vrouwen delen een appartement in Tel Aviv. Laila is advocate, Salma dj en Nour studeert nog. Alle drie hebben ze een liefdesrelatie die niet ideaal te noemen is, en waarbij conservatieve gedachten en tradities hen in de weg staan. De vrouwen balanceren tussen oude en nieuwe waarden.

MOOOV: Lion

Garth Davis

23 apr 2017 | 20u00
LION is de verfilming van de bestseller Mijn lange weg naar huis, het ongelooflijke maar autobiografische verhaal van de Indiase Saroo Brierley. Als vijfjarige komt hij op een trein terecht die hem naar Calcutta voert, waar hij moet overleven en van waaruit hij uiteindelijk geadopteerd zal worden.

MOOOV: Último Tango

German Kral

23 apr 2017 | 20u00
In deze film vertellen de bekende tangodansers Nieves Rego (80) en Juan Carlos Copes (83) hun leven als danspaar, vijftig jaar lang. Het verhaal wordt verteld aan jonge tangodansers en choreografen uit Buenos Aires. Het werd een boeiend portret van twee fascinerende personages, vol dans en muziek.

MOOOV: Neruda

Pablo Larraín

24 apr 2017 | 20u00
Oscar Peluchonneau (fictief personage) opende in 1946 de jacht op Pablo Neruda nadat de dichter kritiek had geuit op het rechtse regime van president Videla. Regisseur Pablo Larraín maakte een surreële maar zeer overtuigende film over de dertien maanden clandestien leven van Neruda, waarbij hij er

MOOOV: Knife in the Clear Water

Xuebo Wang

24 apr 2017 | 20u00
Bij de islamitische Hui-Chinezen wordt een vrouw begraven. Haar arme familie blijft achter op het platteland. Ter ere van haar zal de enige stier die ze hebben, worden geofferd. De stier voorvoelt zijn dood. Hij ziet “het mes in het heldere water” dat hij zal moeten opdrinken.

MOOOV: Zaatari Djinn

Catherine van Campen

25 apr 2017 | 20u00
Midden in de woestijn ligt het vluchtelingenkamp Zaatari, waar hoofdzakelijk kinderen wonen. Ze zien de werkelijkheid rooskleuriger dan de volwassenen. Catherine van Campen volgt vier kinderen uit verschillende sociale milieus. Het resultaat is een zeldzaam intieme, schrijnende maar poëtische film

MOOOV: After the Storm

Hirokazu Kore-Eda

25 apr 2017 | 20u00
De schrijver Ryoto is aan lagerwal geraakt. Hij gokt en klust wat bij om de alimentatie voor zijn ex-vrouw en zoon te kunnen betalen. Op een stormachtige nacht is hij verplicht met haar te overnachten en hij grijpt deze kans om zijn leven weer de goede richting op te sturen.

MOOOV: De Kinderen van juf Kiet

Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch

26 apr 2017 | 19u00
Een schooljaar in de klas van Juf Kiet, in Nederland: een klas gevuld met alleen maar kinderen die samen met hun ouders hun thuisland ontvluchtten. We volgen Leanne en Haya (beiden uit Syrië), Branche uit Macedonië en Jorj. We zien hun onderonsjes, hun ruzies, gegiechel, kleine en grote drama’s.

MOOOV: Sami Blood

Amanda Kernell

26 apr 2017 | 20u00
Jaren 1930, Noord-Zweden. Het Sami-meisje Elle Marja zit op een Zweedse kostschool om de taal te leren en “zich te leren aanpassen” aan de samenleving. Het pientere meisje heeft al vlug door dat ze door haar afkomst als minderwaardig wordt beschouwd.

MOOOV: The Road to Mandalay

Midi Z

27 apr 2017 | 20u00
Lianqing verlaat Birma in de hoop op een beter leven in Thailand. Op haar tocht ontmoet ze Gua die haar in Bangkok wil meetronen naar zijn werk, maar haar vriendin Hua had haar eerder een job beloofd. Lianqing vindt uiteindelijk slecht betaald werk in een eethuisje.

MOOOV: The Handmaiden

Park Chan-wook

27 apr 2017 | 20u00
Omstreeks 1930 in Korea. De Koreaanse kunstenares Sook-hee, arm van afkomst, werkt als dienstmeid bij de behoede Lady Hideko. Beiden zijn wees, maar werden op een totaal verschillende manier opgevoed. Desondanks groeien de twee vrouwen naar elkaar toe.

MOOOV: Último Tango

German Kral

28 apr 2017 | 14u00
In deze film vertellen de bekende tangodansers Nieves Rego (80) en Juan Carlos Copes (83) hun leven als danspaar, vijftig jaar lang. Het verhaal wordt verteld aan jonge tangodansers en choreografen uit Buenos Aires. Het werd een boeiend portret van twee fascinerende personages, vol dans en muziek.

MOOOV: Raftan

Navid Mahmoudi

28 apr 2017 | 20u00
De geliefden Fereshteh en Nabi worden uit elkaar gerukt als Fereshteh samen met haar ouders uit Afghanistan vlucht naar Iran. Nabi steekt op zijn beurt illegaal de grens over, vindt Fereshteh terug en wil met haar naar Europa. Hun vlucht is een waagstuk waarbij hun liefde op de proef wordt gesteld.

MOOOV: The eagle huntress

Otto Bell

28 apr 2017 | 20u00
In 2014 liet fotograaf Asher Svidensky ons kennismaken met Aisholpan Nurgaiv, de eerste vrouwelijke jager met adelaar. Regisseur Otto Bell was meteen geïnspireerd door de foto’s en besloot een documentaire te maken over het Mongoolse meisje. Aisholpan breekt met een eeuwenoude traditie.

MOOOV: The woman who left

Lav Diaz

29 apr 2017 | 19u00
Horacia is een Filipijnse vrouw die al dertig jaar gevangen zit terwijl niet zij, maar wel een medegevangene de moord pleegde in opdracht van haar ex-verloofde Rodrigo Trinidad. Als Horacia vrijkomt, is het land erg veranderd en ze vindt geen familie meer.

MOOOV: Félicité

Alain Gomis

30 apr 2017 | 20u00
Félicité is zangeres in een nachtbar in Kinshasa. Een zwaar motoraccident met haar zoon Samo verandert haar leven. Er is een dure operatie nodig om zijn been te redden, maar de middelen heeft ze niet. Daarop struint ze alle buurten van de stad af, op zoek naar geld.

MOOOV: Down to earth

Rolf Winters en Renata Heinen

01 mei 2017 | 17u00
Bedrijfseconoom Rolf Winters trok met zijn gezin de wereld rond en sprak met vele stamhoofden en oude wijzen van inheemse volkeren. Alle gesprekken werden gefilmd en naderhand verwerkt tot een documentaire. DOWN TO EARTH werd een kritische commentaar op de consumptiemaatschappij.

MOOOV: The human scale

Andreas Dalsgaard

01 mei 2017 | 20u00
Andreas Dalsgaard, geboren in 1980 in Denemarken behaalde in 2005 een diploma in de sociale antropologie aan de Aarhus University en studeerde later in 2009 af aan de National Film School van Denemarken. Dalsgaards debuutfilm Afghan Muscles (2007) was een festivalhit.
DELEN VIA