seizoen 2016-2017

We hebben het reglement op de keuze van een rode draad doorheen de programmatie nagelezen en nergens staat dat dit geen duo mag zijn. De keuze is gevallen op twee vrienden die door het land trekken met in hun kielzog een caravan en het zijn niet Bassie en Adriaan. Het tweetal dat ons deed week worden op de tonen van ‘Ik hou van jou’ van Dana Winner, dat verantwoordelijk was voor een kleine piek in het Kleenex-gebruik telkens wanneer ze op tv passeerden (voor het wegpinken van een traan van ontroering welteverstaan) en geheel eigenwijs radio maakten voor televisie: Dominique Van Malder en Joris Hessels.

De keuze is gevallen op twee vrienden die door het land trekken met in hun kielzog een caravan en het zijn niet Bassie en Adriaan. 2 vrienden

Onder het mom van Radio Gaga, een lokale radiozender in een caravan op zakdoekformaat, trokken ze het liefst naar oorden waar het leven niet vanzelf bolt en de populatie vaak bestond uit gekneusde zielen en geblutste harten. Zoals lokale radiozenders wel meer doen, willigden ze er met veel graagte verzoekjes in. Maar de hoofdbedoeling van de radiomakers was toch steeds het naar de oppervlakte spitten van ontroerende, mooie verhalen. Als er schoonheid gecreëerd wordt op plaatsen waar dit niet te verwachten is, gaat onze sympathiemeter meteen de hoogte in. Beide heren passeren ook al wel eens op ons podium in de hoedanigheid van hun hoofdberoep, namelijk acteur. Omdat ze dat laatste dan ook nog eens bijzonder goed doen, ontstaat op een doordeweekse maandagmorgen het idee om hen te vragen als rode draad voor seizoen ’16-‘17. Als de liefde wederzijds blijkt, kan je aan een iets langere relatie beginnen.

graag samen maar niet onafscheidelijk

Anders dan gekende twee-eenheden als Suske en Wiske of Nicole en Hugo zijn Joris en Dominique graag samen maar niet onafscheidelijk. De heren bewandelen in het theaterlandschap hun eigen pad dat ze uiteraard wel eens graag doen kruisen als het even kan. Joris zien we in Cabane van Compagnie Cecilia en Dinez in de sneeuw van De Spelerij. Dominique passeert op zijn beurt met Abattoir Fermé met een voorstelling rond schrijver en veeldrinker Charles Bukowski. Samen draaien, tonen en lezen ze hun eigen ‘verzoeknummertjes’ in een café parole, hebben ze een mooie reeks kortfilms geselecteerd voor een filmontbijt en krijgen ze carte blanche om op het einde van het seizoen allerlei gasten uit te nodigen op ons podium.

DELEN VIA