Op acht locaties, verspreid over Vlaanderen, wordt gedurende 14 dagen, het allerbeste van de actuele wereldcinema getoond. Een aantal van de films gaan in wereldpremière op het MOOOV filmfestival, lang voor ze in de bioscoop vertoond worden.

In Lier geniet je tussen 17 en 29 april op verschillende locaties van prachtige films en aangrijpende documentaires. Je ontmoet boeiende gastsprekers en smult van een heerlijk wereldbuffet. Je maakt een unieke vertoning mee van een film mét live soundtrack.

Er wordt een zeer gevarieerd filmaanbod getoond, met een mix van fictie en documentaire uit alle werelddelen. Naast het programma voor het grote publiek komen er jaarlijks ook een 1000-tal leerlingen in klasverband op bezoek. Bovendien is er ook een speciale familiedag met workshops en vertonen we een film in het rusthuis. Het fairtrade festivalcafé in CC Vredeberg is elke dag open. Je kan er terecht voor een hapje en een drankje.

Het MOOOV filmfestival Lier is een organisatie van het Liers cultuurcentrum, in samenwerking met heel wat partners uit de regio: Kalliopee, Amnesty International, Oxfam Wereldwinkel, Wereldraad, Prisma, Opnieuw & Co, Sociaal Restaurant, Open School, Cinema Varietes, LOC den Bril en Artafact.

 

Het volledige programma verschijnt vanaf 19 maart op www.lierscultuurcentrum.be  en www.mooov.be. Wie tickets koopt vóór 10 april maakt kans op een centrumbon van 50 euro.

www.mooov.be