De Russen komen. Ze komen van ver. Ze… ze… ze dragen bontmutsen. Toch? En ze drinken… Wodka! En ze eten cornichons, ze drinken borsjt en ze zingen. Dat is zeker. Ze zingen tot ze er bij neervallen. Al de rest? Dat weet ik eigenlijk niet.

Uit een verhuiswagen komen oude kasten, koffers vol spul en een gammele piano. De Rus & Comen verhuizen naast de inboedel van een rijke Russische dame ook pakken vol muziek. Luikjes vol nootjes, een kist met een vuurvogel en een seizen of vier in oud papier gewikkeld. Russissche klassieke muziek en volksliederen komen uit dozen en kisten gekropen. Daar doorheen: een sappig verhaal over verloren gereden truckchauffeurs, kapotte bestelwagens en het vermoeden van een mysterieuze schat in een kast of onder een matras. En daar overheen: een saus van magie, goochelarij en dingen die helemaal niet kunnen. Gaandeweg worden ook de clichés over het andere en het vreemde Rusland opengebroken: de ander, dat ben ik.

Aardvork speelt met De Rus & Comen weer een voorstelling waarbij klassieke muziek op een toegankelijke manier tot op de schoot van kinderen wordt gebracht. Een sappige vertelling, een decor vol verrassingen en de schoonste Russische muziek, live gebracht, vormen de ingrediënten voor een unieke theater- en muziekervaring voor jong en oud.

Tekst, regie: Koen Boesman
Spel, zang: Pieter De Praetere & Noémie Schellens
Toetsen, spel: Elisabeth De Loore
Decor, Kostuums: Jana Roos & Werner Musenbrock
Coaching: Nathalie Roymans & Peter Spaepen
Boeking: Huis Alma

Met ondersteuning van: Vlaanderen, Stad Gent, De Tax Shelter maatregel van de Vlaamse Overheid.

Deze voorstelling is een locatievoorstelling en zal doorgaan in de overdekte parking van Zwembad De Waterperels in Lier (Kazernedreef 100, 2500 Lier). De leerlingen dienen zich dus te kleden naar het weer op dat moment: we zitten overdekt, maar we zitten wel buiten. 

 

https://www.aardvork.be/