Gonzo, de nieuwe productie van Abattoir Fermé, belooft uitzinnig rock-‘n-roll spelerstheater te worden over de geschiedenis en excessen van het moderne westen.

“I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they’ve always worked for me.” 

De term ‘Gonzo’ verwijst naar een vorm van subjectieve journalistiek waarin verslaggever en onderwerp lijken samen te vallen. De stijl werd gepionierd door enfant terrible Hunter S. Thompson (1937-2005) – excentriekeling, activist, wapengek, schrijver voor o.a. Rolling Stone-magazine én icoon van de counterculture. 

Thompson’s leven en werk zijn een Gesamtkunstwerk waarin journalistiek, fictie, kunst en drugs naadloos in mekaar overlopen. Zijn bekendste werk is Fear and Loathing in Las Vegas, een stream of consciousness-roman waarin Thompson - stevig onder invloed van alles wat God verboden heeft - rondreist door een koortsig en turbulent Amerika van pretparken, raciale spanningen, paranoia en losgeslagen consumentisme.

Zo graaft Gonzo naar de even hilarische als ontluisterende geschiedenis van het moderne westen. Een hallucinatie die begint in de fifties bij rock-’n-roll en via Vietnam en Watergate eindigt in een berghut in 2005, waar Thompson zich een kogel door het hoofd jaagt en zijn as door een kanon de lucht laat inschieten.

TEKST, REGIE
STEF LERNOUS
GEÏNSPIREERD DOOR LEVEN EN WERK VAN
HUNTER S. THOMPSON
SPEL
STEVE GEERTS
KIRSTEN PIETERS
ANNEKE SLUITERS
CHIEL VAN BERKEL
TINE VAN DEN WYNGAERT
DECOR- EN LICHTONTWERP
STEF LERNOUS
SVEN VAN KUIJK
TECHNIEK
SVEN VAN KUIJK
THOMAS VERMAERCKE
PRODUCTIE
ABATTOIR FERMÉ
IN SAMENWERKING MET
NONA
MET DE STEUN VAN
DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

www.abattoirferme.be