De 65-jarige weduwe Clara woont al heel lang in een prachtig appartement aan het strand van Recife. Hier heeft ze veel meegemaakt: ze heeft er met haar inmiddels overleden man gewoond, ze heeft er haar kinderen opgevoed, ze heeft er borstkanker gekregen en overwonnen. Nog elke ochtend gaat ze zwemmen in de zee – ze wil er nooit meer weg. 
Dan wordt ze benaderd door een vastgoedbedrijf dat haar appartement wil kopen; alle buren hebben hun huis al verkocht. Clara slaat het bod af, maar het bedrijf heeft echt zijn zinnen op het huis gezet en is niet beschroomd om allerlei vuile trucs te gebruiken. Clara laat zich echter niet intimideren. 
De Braziliaanse regisseur Kleber Mendonça Filho toont niet alleen mistoestanden in de Braziliaanse samenleving, maar schildert vooral een prachtig portret van een even kwetsbare als sterke vrouw, die een confrontatie aangaat die zowel mysterieus, beangstigend als   zenuwslopend is. 
Met haar trots, onafhankelijkheid, intelligentie en appetijt voor seks is Clara een complexe, strijdbare, tijdloze vrouw die heel eigen waarden hoog acht. Een uitdagende, zinderende film waaraan niets voorspelbaar is.

 

 

REGIE Mahamat-Saleh Haroun // Brazilië // 2016 // 100’ OV Portugees OT Nederlands DB Athena Films // ORGANISATIE  Amnesty International Lier