Marieke Anthoni, een beloftevolle theatermaker en onderzoeker, presenteert haar eerste voorstelling op een met precisie uitgekozen en onverwachte locatie: een volkscafé, waar fictie en realiteit dicht bij elkaar staan en tragiek nooit ver weg is.

Marieke koos de Griekse tragedies als sparringpartner voor haar nooit aflatende dorst naar harmonie tussen haar ‘ik’, de ‘anderen’ en de ‘wereld’. Doorheen haar onderzoek ontdekt Marieke Anthoni dat fictie die meer dan 2500 jaar geleden geschreven is haar eigen leven begint te infecteren. Dit realiseert ze samen met Jo Jochems. Hij is tot het tragische besef gekomen dat alles verloren is, dat het onheil onafwendbaar nadert en de balie Lost & Found onvindbaar is. Een voorstelling over onze samenleving in cruise controle waar aarzelen en struikelen geen optie meer is.

Bad van Marie maakt beeldend ervaringstheater waarbij de onderdompeling van de toeschouwer een zelfreflecterend en maatschappijkritisch effect heeft. Het spel tussen fictie en realiteit dat we spelen op een specifieke locatie zorgt voor een grote herkenning bij het publiek. Het spelen op locatie creëert een verwarring die de zeggingskracht van een gekozen thematiek sterker tot uiting brengt. Niet enkel het woord en het theaterspel, maar alle elementen aanwezig op de locatie zijn onderdeel van het theaterstuk.

spel Jo Jochems, Marieke Anthoni
regie Peter Boelens
foto Kathleen Michiels

 

max. 60 leerlingen per voorstelling

www.badvanmarie.be