Belgische hiphop is hot, en daar heeft het Antwerpse duo blackwave. mee voor gezorgd. blackwave. is een creatief duo dat dolgraag het podium deelt met jazzmuzikanten. Sinds singles 'Flow' en vooral sinds 'BIG dreams' de ether en binnendrongen, kon je Will en Jay niet meer wegdenken uit het Belgische muzieklandschap. De hiphoppers stonden dit jaar onder op Pukkelpop en in Trix, verkochten de Botanique uit en stonden meermaals wekenlang in De Afrekeningen. 

Danny Blue And The Old Socks waren bij de 9 finalisten van de Nieuwe Lichting 2018. Het is een bende jonge gasten uit Antwerpen die ideale muziek maken om in de mood te komen voor een feestje. Naar eigen zeggen is het de perfecte mix soundtrack voor een dagje surfen op de Schelde, Jan Paternoster wilt de boys alvast adopteren en is fan van de zanger en het 'betere gitaarwerk'.

21 jaar, afkomstig uit Denderleeuw, aangeraden door Elton John, meer dan 1 miljoen streams op Spotify voor zijn debuut single So Good. De Belgische-Rwandees raakte op jonge leeftijd gefascineerd door de “Billie Jean” videoclip van Michael Jackson, en kwam tot de conclusie dat dit was wat hij wilde doen. Een jongensdroom die het afgelopen jaar mooi werkelijkheid werd. AMERY is één van de koningen van de toekomstige muziek.