d r i f t toont de hedendaagse mens in zijn existentialistische gedachten en emoties. In hun voorstelling LOS ZAND brengen Ingrid Weetjens, Sharah Pleumeekers, Sonny Metten, Christa Christiaens, Ehren Verrelst en Pierre Bastin hun eigen tekst, jazzmuziek en danschoreografieën samen in één voorstelling doorheen alle absurditeit en drama. Tekst wordt afgewisseld of onderstreept door muziek en geïllustreerd door dans.
Ook Koen Geudens en Jef Verheyden brengen eigen piano- en percussiesolo’s om het geheel op een eigen manier te kleuren. In het voorprogramma brengt Dirk De Wachter zijn teksten afgewisseld met tekst, muziek en dans van d r i f t.

De voorstelling gaat over passie, vervreemding, verlangen en menselijke relaties, de geworpenheid in het leven, leegte, zoektocht en zingeving. Het pijnlijk herkenbare wordt met de nodige ironie en absurde humor gerelativeerd, zoals het hoort.

LOS ZAND gaat ook over een gevoeligheid die zo ver gaat, dat je verleid kan worden om toe te geven aan die impulsen buiten je huwelijk om. Het is omgaan met die verleiding, er niet op ingaan en proberen er niet helemaal gek van te worden, het gevecht daarmee en het taboe daarrond, dat ze ook bespreekbaar wil maken. Dit alles met een knipoog en niet zonder humor, want in het relativeren van de dingen ligt uiteraard ieders redding.

d r i f t bekijkt ook de psychologische, filosofische en maatschappelijke kant van begeerte en passie. Ze wil daarmee het existentialistische debat aangaan en psychologische hindernissen bespreekbaar maken via hun voorstelling. Daarom werken ze samen met Dirk De Wachter om met hem dat debat na de voorstelling te openen.

Tekst, Spel & Debat: Sharah Pleumeekers en Dirk De Wachter
Songwriting & Zang: Ingrid Weetjens
Choreografie en Dans: Christa Christiaens, Sonny Metten, Ehren Verrelst & Pierre Bastin
Piano: Koen Geudens
Percussie: Jef Verheyden
Advies: Kristien Coenen