Na de eerdere succesvolle passage van LIV en DETHLEFF maakt DeMannschaft een nieuwe voorstelling voor jongeren: JOHN&JANE.
JOHN&JANE wordt een gevoelige, humoristische roadtrip door het hoofd van een jonge mens genaamd de puber. Verwacht een dwaaltocht door de donkere krochten van diens hersenspinsels en maak kennis met de demonen die daar leven. 

John en Jane, twee jonge mensen die, blijkbaar in tegenstelling tot al hun leeftijdsgenoten, niet weten wie ze zijn, gaan op een queeste om een antwoord op de prangende vraag ‘wie ben ik?’ te vinden. Ze zijn niemand, vinden hun eigen naam lelijk/niet van toepassing op zichzelf en noemen zichzelf daarom John en Jane Doe, omdat dat beter klinkt dan X en Y of ‘hey jom’. 
Hun spreekwoordelijke pad ligt bezaaid met obstakels, angsten en demonen. Ook al vinden deze twee vreemden zichzelf misschien niet, ze hebben in ieder geval wel al elkaar gevonden. 

JOHN&JANE wordt een voorstelling over het verdwalen van een jonge mens in een veel te grote wereld. Over de afwezigheid van een identiteit, over iemand zijn, over Dionne Warwick, over geluidloos wenen, over kinderbueno’s, behangpapier, over rozengeur, over maneschijn, over bang zijn van alles, of toch veel.

concept, tekst, regie Stijn Van de Wiel, Michai Geyzen
spel Lien Thijs, Pieter-Jan De Wyngaert
scenografie, kostuums Laura Wallrafen
lichtontwerp, technische leiding Thomas Stevens
beeld Charlotte Wouters
met dank aan de Warande Turnhout
 

max. 250 leerlingen per voorstelling