Zwanenzang vertelt het verhaal over de bijzondere band tussen Gabrielle en haar dementerende opa, die bij haar in huis woont. Opa vergeet steeds meer, doet gekke dingen en zijn verhalen worden steeds ongeloofwaardiger. Gabrielle houdt van zijn meeslepende verhalen, maar maakt zich zorgen over hoe haar ouders er over denken... Zou opa net als oom Anton naar een rusthuis moeten?

In deze voorstelling wordt het moeilijke thema dementie op een kindvriendelijke en originele manier behandeld voor jong en oud.

Zwanenzang is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Vlaamse jeugdschrijvers Guy Didelez en Joke De Vloed. Het verhaal wordt verteld door Sarah Van Overwaelle en wordt muzikaal begeleid door Dimlicht. Dit zevenkoppig ensemble brengt klassieke muziek geschreven door Mirek Coutigny en Ruben De Gheselle. 

Programmator An-Sofie over deze voorstelling:

"Geen droeve, zware kost maar een mooi fantasierijk verhaal dat gebracht wordt onder begeleiding van een live orkest. Als je de trailer bekijkt, word je meteen meegesleept door de enthousiaste vertelster en de prachtige muzikale begeleiding."

Na afloop kan je deelnemen aan een gratis workshop: maak een tekening en tover die daarna om tot een prachtige zwaan!
Je hoeft voor deze workshop niet in te schrijven.

Je verjaardagsfeestje tijdens deze voorstelling? Meer info kan je hier vinden.

www.aulos.be