Zwanenzang vertelt het verhaal over de bijzondere band tussen Gabrielle en haar dementerende opa, die bij haar in huis woont. Opa vergeet steeds meer, doet gekke dingen en zijn verhalen worden steeds ongeloofwaardiger. Gabrielle houdt van zijn meeslepende verhalen, maar maakt zich zorgen over hoe haar ouders er over denken... Zou opa net als oom Anton naar een rusthuis moeten?

​De papa en mama van Gabriëlle hebben het te druk met hun klanten. Maar de opa van Gabriëlle heeft zeeën van tijd en woont bij hen in.
Opa luistert graag naar oude vinylplaten met klassieke muziek. Dan haalt hij oude herinneringen op. Hij vertelt Gabriëlle het verhaal van het Zwanenmeer. En van oma die ballerina was.
Maar dan is er nog oom Anton, de tweelingbroer van opa. Die woont in een instelling. Papa vindt dat opa de verkeerde verhalen aan Gabriëlle vertelt en nu vreest Gabriëlle dat opa ook naar die instelling moet waar zijn broer woont.
Gabriëlle weet dat ze moet leren vliegen als een engel om opa te redden...

Zwanenzang is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Vlaamse jeugdschrijvers Guy Didelez en Joke De Vloed. Het verhaal wordt verteld door Sarah Van Overwaelle en wordt muzikaal begeleid door Dimlicht. Dit zevenkoppige ensemble brengt klassieke muziek geschreven door Mirek Coutigny en Ruben De Gheselle. In deze voorstelling wordt het moeilijke thema dementie op een kindvriendelijke en originele manier behandeld voor jong en oud.

Sarah Van Overwaelle - actrice
Wolfram Van Mechelen – viool
Rhea Vanhellemont – altviool
Helena Faes – cello
Juno Kerstens – contrabas
Hannes Beauprez – klarinet
Kaat Hoogmartens – fagot

Stijn Paredis – slagwerk 

www.dimlicht.be/