Dakloze Frederik De Meester, alias Dikke Freddy, fulmineert en reclameert al meer dan twintig jaar over de wantoestanden die hem en zijn lotgenoten treffen in hun dagelijks geploeter. De pen van Dikke Freddy wordt vastgehouden door roman- en theaterauteur Erik Vlaminck.
In doorgaans humoristische, maar vooral trefzekere brieven kaart Dikke Freddy armoede en ongelijkheid aan bij het OCMW, reisbureaus, de koning der Belgen, de burgemeester der Antwerpenaren en zowat alle ministeries, van Welzijn tot Tewerkstelling en van Volksgezondheid tot Huisvesting. Behoud de Begeerte stuurt hem nu op tournee om zijn mening en wederwaardigheden uit te dragen, en hem ten minste voor die tijd een dak boven het hoofd te bieden.
Schrijver en vertolker Erik Vlaminck kent de wereld van Dikke Freddy uit een vorig leven als projectleider in de psychiatrie en de thuislozenzorg. Sporen daarvan zijn in Vlamincks boeken en theaterwerk terug te vinden, maar de ‘Brieven van Dikke Freddy’ zijn wel het meest tastbare gevolg van een confrontatie met mensen die het in het leven niet op een presenteerblaadje kregen. 
Vlaminck is bekend van zijn succesrijke romans ‘Suikerspin’ (2008) en ‘Brandlucht’ (2011) en zijn theaterwerk met Tutti Fratelli, Olympique Dramatique en Laika. 
 

Van en met: Erik Vlaminck
Productie: Behoud de Begeerte

Heerlijk dineren in het Cultuurcafé voor de voorstelling?

Het menu: 

Mediterraans buffet: Groentensoep met basilicum + gegrilde broodjes • Rundsballetjes met rode pesto en groentjes • Gebakken bulgurrijst • Tzatziki • Salade met feta en olijven • Bosvruchtentaart 

Meer info / Reserveren.

www.begeerte.be