Few Bits is de band rond het creatieve brein en dromerige stemgeluid van Karolien Van Ransbeeck en behoort vandaag tot het beste uit de Belgische pop- en rockwereld.

Few Bits staat voor straffe songs – zoals titeltrack Big Sparks en Summer Sun – en brengt frisse gitaarrock met psychedelische invloeden die ook buiten de landsgrenzen prima ontvangen wordt. Zo toerde de groep uitgebreid in de U.K. als support van The Lemonheads
en namen Grammy-winnaars The War On Drugs hen al tweemaal mee op sleeptouw tijdens hun Europese tournees. Tevens is Few Bits
een graag geziene gast op festivals als SXSW, The Great Escape en Pukkelpop.
De single Summer Sun zit prominent in de soundtrack van de bekroonde Amerikaanse indie film Princess CYD. Ondersteund door haar vijfkoppige liveband, grasduint Karolien naar hartenlust door haar oeuvre, met als resultaat een setlist die een dwarsdoorsnede biedt van haar albums Few Bits en Big Sparks.

ZANG, GITAAR, PERCUSSIE
KAROLIEN VAN RANSBEECK
GITAAR
TIM COENEN
GITAAR, SYNTH
NICO JACOBS
STEVEN HOLSBEEKS
BAS
PETER PASK
DRUMS
JULES LEMMENS

Ein abend in Lier: een reeks van muzikale toppers waarbij hoogtepunten geen aaneenrijging van hits en herkenning zijn, maar eerder een trip van mooie ontdekkingen. Voor muziekliefhebbers met zin voor avontuur.

 

www.fewbits.be