9.15 uur Filmontbijt

De Weekdieren staan net zoals vorig seizoen in voor het ontbijt. Een uitgebreid buffet met quiches, pistolets, zelfgemaakte confituur, spek met eieren, plattekaas met bruine suiker, pannenkoekjes en nog veel meer lekkers zal je zondagse filmafspraak een heerlijke, gastronomische toets geven.

 

10.15 uur Selectie kortfilms Radio Gaga

Rode draden van dienst Dominique Van Malder en Joris Hessels selecteerden een mooi boeketje kortfilms dat ze na een lekker ontbijt graag aan jou voorstellen.

 

Billy the Bully (2014) (16 min.) is een kortfilm van Wannes De Stoop, die eerder met Badpakje 46 op het Filmfestival van Cannes in 2011 de prijs van de jury kreeg.

 

In de kortfilm Mont Blanc (2012) (15min.) onderneemt een vader samen met zijn zoon een laatste reis naar de bergen. Op zoek naar de Mont Blanc en op zoek naar elkaar. Mont Blanc is een kortfilm van Gilles Coulier die ook Bevergem regisseerde.

 

Wien for Life (2014) (25 min.) is een kortfilm van Alidor Dolfing. In een tankstation op de Waals-Vlaamse grens krast een klant een winnend Win-For-Life-biljet. Eigenaar Pierre en zijn bloedbroeder Jean kunnen na jaren wachten hun ‘briljante plan’ verwezenlijken: het biljet stelen en rentenieren in het idyllische Sourabaya. Maar Pierre heeft stiekem een ander plan…

 

Flatlife (2004) (11 min.) is een korte animatiefilm van Jonas Geirnaert. De film won in 2004 de prijs van de jury op het Filmfestival van Cannes. In Flatlife volgen we de lotgevallen van vier appartementsbewoners van wie het leven wordt beheerst door de handelingen van de andere bewoners.

 

De Britse kortfilm Cashback (2004) (18 min.) vertelt het verhaal van Ben. Hij studeert en klust 's nachts bij in de lokale supermarkt. Het repetitieve, ontiegelijk saaie werk, zorgt voor een gehallucineerde droomwereld waarin alles stil lijkt te staan behalve hijzelf. Deze kortfilm was in 2006 genomineerd voor een Oscar.

 

Bloody Olive (1997) (10 min.) brengt ons naar kerstavond 1951. Werner en Mylène verheugen zich op een knusse avond samen, tot de bel gaat. Sam, een collega van Werner heeft ontdekt dat Werner met de boeken heeft geknoeid en hij wil het geld terug. Dat is het begin van een avond vol verrassingen en onverwachte ontknopingen. Kortfilm van regisseur Vincent Bal, gekend van onder meer Minoes.

 

I.s.m. Weekdieren, Kineclub Kalliopee, Bib Lier