Naast een groot aantal songs uit hun nieuw album, brengt de band ook een gulle greep uit hun backcatalogue.

De laatste jaren groeide het Antwerpse Flying Horseman uit tot een unieke band met een volledig eigen, zinnenprikkelende sound. Rooms / Ruins, hun vijfde studioalbum, is een album dat de luisteraar noopt tot introspectie, alvorens hem/haar de kosmos in te schieten.
Hun nieuwste is grillig, contrastrijk en mysterieus. Flying Horseman klinkt hier tegelijkertijd gefocust en dromerig, doelgericht en dubbelzinnig. Misschien is Rooms / Ruins een reflectie op een ongrijpbare realiteit en/of een losgeslagen samenleving, of misschien is het een break-upalbum met apocalyptische neigingen? Sowieso is dit zwoele, sfeervolle en intense muziek waarin een waaier aan invloeden op organische wijze samensmelt tot een begeesterend geheel. Live vliegt Flying Horseman steevast nog wat hoger, en graaft het nog net iets dieper dan in de studio.

 

ZANG, GITAAR
BERT DOCKX
DRUMS, PERCUSSIE
ALFREDO BRAVO
ZANG, SYNTHS, PERCUSSIE
LOESJE MAIEU
MARTHA MAIEU
BAS
MATTIAS CRÉ

Het wordt een intiem concert, waarbij het publiek mee op het podium staat. We zorgen voor hoge tafeltjes en enkele barkrukken (vrijze zit) en je kan gerust je drankje meenemen in de zaal.

Ein abend in Lier: een reeks van muzikale toppers waarbij hoogtepunten geen aaneenrijging van hits en herkenning zijn, maar eerder een trip van mooie ontdekkingen. Voor muziekliefhebbers met zin voor avontuur