Bobbejaan Schoepen (1925-2010) was wellicht onze allereerste ‘vedette’ die een ongelooflijk muzikaal parcours heeft afgelegd. We kennen allemaal de naam, en dikwijls onbewust zijn oeuvre. Niet enkel Lichtjes van de Schelde, Eerbied voor jouw grijze haren en Café zonder bier, maar ook tientallen andere liedjes staan gebrand in ons collectieve geheugen. Bobbejaan liet ons een indrukwekkende muzikale erfenis na.

 

Guido Belcanto en Jan De Smet zijn voor een deel opgegroeid met Bobbejaans muziek en hebben in hun individuele muzikale loopbaan meermaals bewezen dat ze de link met de traditie op een actuele manier kunnen verwerken èn versterken. Bobbejaan en zijn vrouw José hebben jarenlang het podium gedeeld, wat soms resulteerde in gevoelige duetten en hilarische sketches. Barbara Dex, één van onze allerbeste en meest wendbare zangeressen, maakt deze nooit geziene vocale combinatie dan ook helemaal compleet en zorgt ongetwijfeld mee voor de legendarische ‘country’-snik die sommige van Bobbejaans liederen zo onweerstaanbaar maken. Ondersteund door een wonderbaarlijk orkest trekken ze de nalatenschap van Bobbejaan Schoepen met recht en reden de eenentwintigste eeuw in.

 

 

 

Keyboards, piano, chef d’Orchestre - Dominique Vantomme

Bas - Sjang Coenen

Drum - Karel De Backer              

Gitaren, lapsteel - Fritz Sundermann

Gitaren, banjo - Firmin Michiels

Zang, gitaren, ukelele, accordeon, mondharmonica - Jan De Smet

Zang, gitaren, mondharmonica - Guido Belcanto                                  

Zang - Barbara Dex                                     

Projectie - Tom Schoepen

 

Tip van de rode draad:

“Omdat Bobbejaan wonderschone liedjes heeft geschreven en meer was dan een pretpark! 't Is prettig toeven in de wereld van Bobbejaan en zeker als dat gespeeld en bezongen wordt door drie topmuzikanten.”