De Zoete Smaak Der Zonde’ is alles in één: een musical, een revue en een biografie, een tragikomedie, een moordverhaal, een voetreis naar het middelpunt van het inferno - en hopelijk weer terug.

In 2018 wordt Guido Belcanto 65. Dit is vooral bijzonder als je rekent dat al die 65 jaren met elkaar wedijverden in turbulentie. Passies en
rebellieën, depressies en grote successen staken elkaar aldoor de loef af. In de waarachtige musical De Zoete Smaak Der Zonde komt deze bewogen biografie op speelse wijze aan de oppervlakte. We leren de pater prefect van het Turnhoutse college kennen, Belcanto’s eerste ontdekker, maar ook Jakke De Zeeman, met wie Belcanto in de jaren ‘80 een straatzangersduo vormde. Zelfs Belcanto’s grote held Marco Pantani, van wie Belcanto wel eens een koersfiets cadeau kreeg, passeert de revue. Niet in een droge opeenvolging van feiten, maar wel middels één felbewogen, hallucinatorische reis naar het middelpunt van de hel. Hamvraag: zullen zijn vele, zoete zonden hem worden vergeven? Of zal Guido Belcanto verdoemd blijken?
Tegelijkertijd biedt deze musical een nauwgezet en evenwichtig inzicht in alle veertien langspelers van Belcanto’s uitgebreide oeuvre. Al zijn belangrijkste songs komen aan bod: de prille hits als Botsauto’s en Plastic Rozen, maar ook het nieuwe werk, van Toverdrank tot Geef Me Liefde - het allerbeste van het allerbeste, alles op één rij. Een verrukking voor zijn talloze getrouwe fans, een gedroomde eerste kennismaking voor nieuwkomers.

ACTEURS
GUIDO BELCANTO
NELE GOOSSENS
KOEN JANSSEN
WILHELMINA VAN HOREN
SANDER SMEETS
WIM GILLIS
CINDY MICHIELSEN
DAVID LENAERTS
MUZIEK
MARTINUS WOLF
LIEVEN DE MAESSCHALCK
GEERT HELLINGS
NICOLAS ROMBOUTS
BERT HUYSENTRUYT
TEKST, REGIE
VITALSKI

www.guidobelcanto.be