Guido de Neve brengt samen met Frank Agsteribbe (klavecimbel) en Jan Michiels (piano) muziek van de Lierse componist Willem Goemaer Kennis, Pieter Van Maldere, Wolfgang Amadeus Mozart en de Frühling sonate van Ludwig van Beethoven.

De viool is ontstaan in het begin van de 16de eeuw uit drie voorlopers: de rebec, de vedel en de lira da braccio. Aanvankelijk werd de viool uitsluitend gebruikt als begeleidend instrument, maar al zeer snel ontpopte zij zich tot één van de meest geliefde instrumenten uit de barok! Over heel Europa worden violen gebouwd, ook in Vlaanderen. Net zoals bij de orgelbouw, tapijtweverij, de schilderkunst en vele andere kunsten/ambachten, is ook de Vlaamse vioolbouw koploper in Europa. Zowel wat de ontwikkeling als de kwaliteit van deze instrumenten betreft, behoren zij tot de absolute top binnen Europa.  
Op dit bijzondere concert speelt Guido de Neve op twee van die beruchte Vlaamse violen. Een Mathijs Hofmans gebouwd in 1650 in Antwerpen en een viool van de hand van de Gentse vioolbouwer Hendrik Willems, gebouwd in het jaar 1692. Volgens Jan Strick, wereldwijd erkend expert van de Vlaamse vioolbouw, zijn deze twee instrumenten de mooiste die hij ooit gezien heeft….
Samen met Frank Agsteribbe (klavecimbel) en Jan Michiels (piano) brengt hij op deze violen muziek van de Lierse componist Willem Goemaer Kennis, Pieter Van Maldere, Wolfgang Amadeus Mozart en de Frühling sonate van Ludwig van Beethoven.