Hoe ‘beestig’ is cultuur?

Humane wetenschappen en natuurwetenschappen zitten keurig opgedeeld in aparte hokjes. Mens tegenover dier. Een diepgeworteld 
apartheidsregime. Maar wat als woelmuizen elkaar troosten, kraaien bij conflicten bemiddelen, vlinders een persoonlijkheid hebben, mieren dialecten hanteren en orka’s een menopauze kennen? Staan dierlijke instincten tegenover menselijk leervermogen als twee aparte werelden? Zit cultuur in de natuur? Prikkelende vragen waarop Van Dyck geanimeerd antwoorden zoekt. Geen discours van een saaie professor, maar een gebiologeerd verhaal dat een andere kijk biedt op het leven, jouw leven incluis.
Hans Van Dyck is professor gedragsecologie aan de Universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL) én ook de broer van onze rode draad Tom Van Dyck. Hij brengt graag wetenschappelijke inzichten tot bij het grote publiek. Zo is hij regelmatig te gast in Van Gils en Gasten.

Bel ons of stuur een mailtje en we zetten je op de wachtlijst. Bij voldoende interesse kan de voorstelling eventueel verplaatst worden naar de grote zaal. (tel. 03 488 06 79 - info@lierscultuurcentrum.be)