Het Zesde Metaal trekt naar het theater met volledig herwerkte versies van songs uit het beklijvende ‘Calais’, afgewisseld met werk uit eerdere albums. Ook de gloednieuwe arrangementen spreken tot de verbeelding.

Er is iets gebeurd met Het Zesde Metaal, de groep rond frontman Wannes Cappelle. Het album Nie Voe Kinders (2014) haalde goud. Naar De Wuppe, de eerste single uit Calais, stond wekenlang bovenaan de hitlijsten van Radio 1 en Studio Brussel en eind 2016 stemden de luisteraars van Radio 1 de evergreen Ploegsteert naar de hoogste plaats in de ‘100 op 1’. Begin 2017 vielen frontman en band nogmaals in de prijzen met twee MIA’s voor ‘beste auteur/componist’ en ‘beste album’. Het Zesde Metaal zag de totale doorbraak bekroond met een spot op Rock Werchter 2017.
De muziek streelt, stuwt en schuurt, de songteksten nestelen zich onder de huid en de toeschouwer blijft zelden onbewogen.

zang, (akoestische) gitaar
Wannes Cappelle | bas, synth Robin Aerts | elektrische gitaar, piano, synth Tom Pintens | elektrische gitaar, pedal steel Filip Wauters | drums Tim Van Oosten 

Hou rekening met extra drukte in Lier o.w.v. het spektakel 'De Passie' op de Grote Markt. We sturen een week voor de voorstelling van het Zesde Metaal een mail naar alle ticketkopers met concrete info over de bereikbaarheid van CC De Mol.

www.hetzesdemetaal.be