Het Zesde Metaal trekt naar het theater met volledig herwerkte versies van songs uit het beklijvende ‘Calais’, afgewisseld met werk uit eerdere albums. Ook de gloednieuwe arrangementen spreken tot de verbeelding.

Er is iets gebeurd met Het Zesde Metaal, de groep rond frontman Wannes Cappelle. Het album Nie Voe Kinders (2014) haalde goud. Naar De Wuppe, de eerste single uit Calais, stond wekenlang bovenaan de hitlijsten van Radio 1 en Studio Brussel en eind 2016 stemden de luisteraars van Radio 1 de evergreen Ploegsteert naar de hoogste plaats in de ‘100 op 1’. Begin 2017 vielen frontman en band nogmaals in de prijzen met twee MIA’s voor ‘beste auteur/componist’ en ‘beste album’. Het Zesde Metaal zag de totale doorbraak bekroond met een spot op Rock Werchter 2017.
De muziek streelt, stuwt en schuurt, de songteksten nestelen zich onder de huid en de toeschouwer blijft zelden onbewogen.

 

zang, (akoestische) gitaar
Wannes Cappelle
bas, synth
Robin Aerts
elektrische gitaar, piano, synth
Tom Pintens
elektrische gitaar, pedal steel
Filip Wauters
drums
Tim Van Oosten 

 

Omwille van het spektakel 'De Passie' op de Grote Markt, zal het dan extra druk zijn in de omgeving van het cultuurcentrum.

We raden zeker aan om die dag - indien mogelijk - te voet, per fiets of met het openbaar vervoer te komen.

Kom je toch met de wagen? Probeer te carpoolen en vertrek zeker wat vroeger dan normaal, want je moet waarschijnlijk langer zoeken naar een parkeerplaats.

Meer info over de Passie en de verkeersmaatregelen
Meer info over de bereikbaarheid van CC De Mol.
Meer info over parkeren in Lier.

www.hetzesdemetaal.be