I Solisti stelt vier jonge supertalenten aan je voor tijdens dit concert: een fijne belevenis voor de hele familie. Alle jongeren genieten het peterschap van I Solisti Academy. 

‘De 16-jarige Balder Dendievel veroverde alle harten met een hobospel dat alle verwachtingen overtrof.’ Zo staat er te lezen in een recensie van de voorbije Honda Competition for Classical Music waar Balder de eerste prijs wegkaapte. Balder studeert momenteel aan het Antwerpse koninklijk conservatorium in het ‘Jong Talent’-programma. Zijn broer Jappe wordt 14 jaar en is evenmin onervaren. Enkele jaren geleden stal hij de show in het televisieprogramma ‘Little big shots’. Hij trad al meerdere malen op als solist met symfonisch orkest en voelt zich dan als een vis in het water. Cellist Frederik Daelemans (17 jaar) rondt met dit concert een mooi en jarenlang traject binnen I Solisti Academy af, waarna hij de conservatoriumstudie ‘muziekproductie’ start. Daarnaast stelt een nieuwe peterschapsjongere zich voor: Dorian Scheck (11 jaar) vervoegt het groepje van intensief begeleide jongeren na een auditie op de hoorn.
Tijdens dit concert hoor je deze jongeren musiceren zowel in kamermuziekverband met hun muzikale peters van I Solisti, alsook solo en
in duo in een gevarieerd programma met werken van Britten, Jacob, Mozart, Haydn, Hindemith en Sollima. Het peterschapsproject van I Solisti Academy creëert kansen voor muzikaal hoogbegaafde jongeren en stimuleert verdere ontplooiing van hun talent. Samen met de jongeren en hun omgeving wordt een traject op maat uitgestippeld. Onder de vleugels van het ensemble schrijven zij
op een ongeremde manier hun eigen verhaal.

Tijdens de voormiddag kunnen jongeren die interesse hebben om deel uit te maken van dit project auditie doen in de SAMWD Lier. Voor meer info, zie www.isolisti.be/academy.

www.isolisti.be