Jan Michiels en I SOLISTI verenigen Mozart, Celis en Poulenc in een ravissante verheerlijking van de blazersklank met piano. Een hommage over drie generaties en nationaliteiten heen. 
Prachtige micro-orkestraties ontrafelen en versmelten de rijke nuances in de blazersklank. In ‘kwintet voor piano en blazers’(1784) laat Mozart, een verfijnd en kleurrijk klankentapijt onthullend, korte gevarieerde motieven door de instrumenten reizen. De verbluffende eenwording van piano en blazers was ongezien in Mozarts tijd. Ook Celis rijgt in zijn ‘Divertimento op. 32’ voor fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot (1991) de instrumenten en melodieën tot een unieke en rijke versmelting van de verschillende timbres. 
Afsluiten doet I Solisti op een even vrolijke noot. Na de zware romantiek en invloeden van Wagner bracht Poulenc verademing met zijn humoristische, schijnbaar eenvoudige en melodieuze muziek. Zijn ‘Sextet’ (1939) voor piano en blazers swingt zwierig de ene melodie na de andere, gevolgd door een integer en aangrijpend middendeel.