Floating Cities duikt in de maatschappij en gaat op zoek naar de plaats van alle mensen in deze ‘drijvende’ maatschappij. 

IN/OUT, Escape Through Art is een multidisciplinair kunstenproject met verschillende participanten. Daarin gaan professionele kunstenaars, kunstenaars in opleiding en amateurs via kunst in communicatie met gevangenen.

De voorstelling PI (2016) werd zeer enthousiast onthaald. Floating Cities wordt een vervolg maar duikt misschien nog iets meer in de maatschappij. Waar Pi een poging werd om aan een ideale stad te bouwen, gaat Floating Cities op zoek naar de plaats van alle mensen in deze ‘drijvende’ maatschappij.

De hoofdrolspelers blijven dezelfde. Alleen brengt Jo Jochems zijn broer Gert mee. Samen gaan ze de Floating Cities exploreren. Hoe klinken deze nieuwe steden? Welke taal wordt er gesproken? Hoe bewegen deze nieuwe burgers en hoe klinkt hun muziek? Meteen ook de vraag aan het publiek, hoe zij een nieuwe stad zien? Want hun idee wordt eveneens mee verwerkt in de voorstelling.

In deze tijd in beweging is het uitermate interessant om alle lagen van de bevolking met elkaar te verbinden via kunst. Kunst kan geen problemen in de wereld oplossen maar het kan wel iedereen perceptief en sensitief maken waardoor gesprekken ontstaan die anders onmogelijk zouden zijn.

THEATER
JO EN GERT JOCHEMS
MUZIEK
DICK VAN DER HARST
CINEAST
ANNELEEN HERMANS
CONCEPT, LEIDING
DIRK PROOST
MET DANK AAN
FPC GENT
OPZ REKEM
ONS GEDACHT LIER
CONSERVATORIUM ANTWERPEN
SAMWD LIER

Jong en Ervaren: Het liers cultuurcentrum en de stedelijke academie voor muziek, woord en dans werken samen aan een concertreeks ‘jong en ervaren’. Binnen deze reeks krijgen jonge, veelbelovende musici de kans om mee te  werken aan een concert onder de vleugels van een ervaren gezelschap.