O.w.v. de coronamaatregelen werd deze voorstelling verplaatst van 30/01/2022 naar 03/09/2022.

Op een zilveren jubileumavond nodigen we de artiesten uit die de afgelopen 25 jaar het meest op ons podium stonden voor een memorabel feestje!

Voorjaar 1996. We betaalden in Belgische frank, op de radio klonk veelvuldig de hit van het moment: ‘Con te partirò’ van Andrea Bocelli en televisiekijkend Vlaanderen had pas kennisgemaakt met Thuis. De Nederlandse vliegtuigbouwer Fokker ging op 15 maart 1996 failliet. De dag nadien nam het Liers cultuurcentrum een vliegende start! 
Om dit zilveren jubileum gepast te vieren, serveren we een avond met de meest gebruikte succesingrediënten. Met andere woorden: welke artiesten stonden de afgelopen 25 jaar het vaakst op ons podium? Uit de archiefkast werden alle brochures chronologisch geordend en het turven kon beginnen!

Oude seizoenbrochures doornemen levert zowat dezelfde reacties op als oude fotoalbums: “Is die hier ooit geweest? Heeft die ooit haar gehad? Hebben die nu geen ambras?” Naast de vele momenten van verbazing en ontroering werd er natuurlijk plichtsbewust geturfd. Eén artiest kreeg maar liefst twintig streepjes achter zijn naam. Zowel met oude als nieuwe snaren stond hij hier dus bijna elk jaar: Jan De Smet!  
 
Met 18 passages wordt Jan op de hielen gezeten door de man die wereldberoemd werd in Vlaanderen als professionele afscheidsnemer Xavier De Baere, manager-psychopaat Bucky Laplasse en slager-bospoeper André Vangenechten, om er maar een paar te noemen: Lucas Van den Eynde! 

Lucas moet de ereplaats delen met een soort twee-eenheid die memorabel werd met door een bed te zakken (dat moet je zelf maar eens proberen). Anders dan Oasis moeten deze broers geen mogelijke comebacks aankondigen omdat ze nooit gestopt zijn. Ze stonden al samen op de planken toen er bij ons nog geen planken waren. Leveranciers van meer dan dertig jaar kwaliteit: Raf en Mich Walschaerts van Kommil Foo!

Het viertal zal op eigen wijze blenden tot een geheel dat sterker is dan de delen. Ze zochten enkele topmuzikanten onder leiding van Gwen Cresens om hen muzikaal te versterken. Het beste van veel werelden wordt voor deze zeer speciale, zilveren gelegenheid op ons podium verzameld. Achteraf zal blijken dat er een tijd voor en na deze mijlpaal was. Bruiloften en geboortes worden verplaatst want hier moet je absoluut bij zijn!