Dit najaar bundelen Juno en Roekie hun muzikale krachten en delen ze het podium, elk met hun eigen band. Hoewel er veel verschillen zijn tussen beide projecten – Juno neigt naar jazz en indiepop, Roekie speelt Nederlandstalige indiefolk en pop – vinden ze elkaar in de manier waarop ze hun songs schrijven: met aandacht voor sferische klanken en persoonlijke teksten. Tijdens deze samenwerking krijgen ze vocale steun van het zangkoor Ingrid’s Angels. Maak je klaar voor een hartverwarmende muzikale avond!

Juno

Achter Juno zit singer-songwriter Ingrid Weetjens. Je kan haar kennen van vorige projecten als Ruby, of de voorstelling Drift, waarin ze naast psychiater Dirk De Wachter op het podium stond. Ingrid graaft in haar songs diep in haar persoonlijke impressies. Ze wil naar eigen zeggen haar kijk op de wereld meegeven in haar songs en de luisteraar een geweten schoppen.

De muziek van Juno is een fusie van indiepop en jazz en klinkt dynamisch en bezield. Op laatste release “Destination Unknown” overstijgt Juno verschillende genres en etaleert Ingrid haar fijngevoelige, jazzy stemgeluid. De songs spannen zich over gelagerde drumeffecten en vocal backings en laten ruimte voor soli en improvisatie van de muzikanten. Live belooft de uitvoering van “Destination Unknown” een muzikale expeditie van bezinning en bevlogen beluistering te worden.

Vocals & Songwriting: Ingrid Weetjens
Backing Vocals: Goele Dupont, Nathalie Trongthiang, Shari Van Looy, Cathy Bogaerts
Piano, Rhodes: Koen Geudens
Trompet: Jan Van Moer, Sam Versweyveld
Contrabas: Kat Hermans
Drums: Lionel Beuvens

Volg Juno op haar Website / Facebook / Youtube / Instagram / Spotify

 

Roekie

Roekie is het Nederlandstalig project van singer-songwriter Peter De Roeck. Je kan Peter misschien kennen van coverprojecten Naked Poodle en The Suburbs, of van zijn opgemerkte passage bij The Voice Van Vlaanderen 2019. De muziek die hij met Roekie maakt kan je omschrijven als Indie Folk-Belpop en klinkt als het muzikale kind van John Mayer en Spinvis.

Het debuutalbum van Roekie - “Kom Hier” - werd gereleased in 2018. Het werd een album in eigen beheer vol eerlijke luistersongs. De eerste single eruit – “Een Vonk Van Haar” - trok onder andere de aandacht van Radio 2.

Door de corona-lockdown kreeg Roekie plots tijd cadeau en zo ligt er nu veel nieuw materiaal klaar. In de loop van 2021 mogen we een nieuwe release verwachten, waarvoor Peter ook een aantal nummers voor zangkoor schreef. Voor dit optreden doet hij een beroep op het koor Ingrid’s Angels, onder leiding van… Ingrid van Juno. En zo is de cirkel rond.

Vocals & songwriting: Peter De Roeck

Percussie, drums: Wim Wijckmans

Volg Roekie op zijn Website / Facebook / Youtube / Instagram / Spotify