Honderd jaar na de beëindiging van WOI en vele oorlogen en conflicten later stelt de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans haar jaarlijkse LIERische Kunsten in het teken van de vrede. De hele dag vertolken de ensembles van de academie dit actuele thema in hun artistieke presentaties.

Apotheose van deze speciale editie van de LIERische Kunsten is de integrale vertolking van de Negende Symfonie van Ludwig van Beethoven. Dit werk is het muzikaal testament van de Weense grootmeester, die zijn ethische boodschap verkondigt: Alle Menschen werden Brüder. 
De Negende werd de invloedrijkste compositie uit de muziekgeschiedenis en het meest gespeelde muziekthema aller tijden. De Negende Symfonie van Beethoven was een poging de mensheid vooruit te helpen, haar te helpen haar weg te vinden van duisternis naar licht, van chaos naar vrede. De koren van de academie, bevriende koren en het orkest in residentie La Passione slaan de handen in elkaar om deze gigant op overtuigende wijze op het podium te zetten.
Meer dan 200 uitvoerders staan schouder aan schouder met in hun hoofd de droom van een broederlijke samenleving. 

Koren
Academiekoren & bevriende koren
Orkest
La Passione
Solisten
Noëlle Schepens
Adrian Fernandes
Joris Derder

Dirigent
Geert Hendrix
 

Verwelkoming en duiding door Rudi Vranckx resp. om 15.30 en 18.30 uur in de Sint-Gummaruskerk. De opbrengst van het concert gaat naar de heropbouw van de kunstenacademie van Mosul.