“Nee, een licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden, vergeet je het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd.” “Ga liggen, wind. Af!” Maar de wind is geen hond en verandert in een storm, dus dan gaat alles mis. Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een woest avontuur terecht.

Moniek Merkx maakte in 2019 een theaterbewerking van Lampje, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat euforische recensies kreeg en vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. De theaterversie van Lampje is een beeldende vertelling met poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan (AWKWARD i). De voorstelling was vrijwel overal uitverkocht en trok bijna 20.000 bezoekers. Het publiek reageerde unaniem lovend en de voorstelling won de Podiumkidsprijs 2020. Nu komt Lampje terug naar de theaters.

"Intens mooie, melancholieke en toch grappige voorstelling. (...) Werkelijk alles is mooi aan deze Lampje" Noord-Hollands Dagblad.

"Lampje is zó levensecht dat het lijkt alsof ze uit het boek tevoorschijn is gesprongen” Trouw.

"Spannende momenten worden mooi gedoseerd met de nodige humor" Telegraaf.
“Dankzij haar ondeugende oogopslag en onverstoorde, jeugdige stoutmoedigheid is Van Leeuwen een onweerstaanbare Lampje” Volkskrant.
“Herkenning en verbazing in ode aan de verbeelding” Scènes.
“Zelden heb ik een publiek zo anderhalf uur lang ademloos zien kijken naar een jeugdvoorstelling. Als Lampje je eenmaal te pakken heeft, laat zij je niet meer los” Friesch Dagblad.

Naar het gelijknamige boek van Annet Schaap
Bewerking, regie: Moniek Merkx
Performance: Anne Fé de Boer, Rosa van Leeuwen, Freek Nieuwdorp, Gianni Noten, e.a. / muziek: Djurre de Haan (AWKWARD i, composities), David Corel
Decor: Sanne Danz
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Licht: Gé Wegman

max. 250 leerlingen
 

https://www.maastd.nl