Met hun nieuwste ‘The Advice to Travel Light’ doen Pieter Van Dessel en de zijnen een goed gemikte gooi naar hoe een warme, krachtige popplaat moet klinken. Zonder in te boeten aan de nodige dosis melancholie uiteraard.
De inspiratie voor ‘The Advice to Travel Light’, een metafoor voor reizen met weinig bagage, putte Van Dessel uit zijn tweejarig verblijf in Canada. “Met weinig spullen verhuizen geeft een bevrijdend gevoel. Haast een gevoel van ongebondenheid. Je leert leven zonder ballast, letterlijk en figuurlijk, en dat brengt het optimistische in je naar boven. Neem niet teveel mee in je spreekwoordelijke rugzak, want dan houdt ook weinig je tegen. Dat gevoel moest ik in de plaat steken,” klinkt het bij de frontman. 
Vederzacht en ingetogen, om dan zachtjes op te gaan in een zee van wijds uitgesponnen, filmische klanktapijten. Of hoe je met grandeur afrekent met spijt en de spreekwoordelijke rugzak die iedereen met zich meesleurt genadeloos overboord gooit.

Marble Sounds:
Pieter Van Dessel - vocalen, gitaar, keyboards 
Gianni Marzo - gitaar, pedal steel gitaar 
Brecht Plasschaert - keyboards 
Frederik Bastiaensen - basgitaar 
Mattijs Vanderleen - drums, percussie, glockenspiel, marimba

Heerlijk dineren in het Cultuurcafé voor de voorstelling?

Het menu: Tomaat-basilicumsoep | Pasta carbonara met spekjes | Pasta bolognaise met groenten | Pasta funghi met room en kaas | Rucolasalade met mozzarella en tomaat | Tiramisu met speculaas 

Meer info / Reserveren.

www.marblesounds.com

Marble Sounds