Woorden, beelden en muziek over liefde en gemis. Verre van Weg gaat niet over loslaten, maar over anders vasthouden, een ode aan het Leven, ook al was het er maar even.
In een collage van verhalen brengt ritueelbegeleider Caroline Meerschaert de ervaring van het verlies van een kind rond de geboorte in beeld. Hoe rouw je om iemand die je niet mocht kennen? Hoe vul je de leegte als er geen herinneringen zijn? Hoe kan de naaste omgeving hierbij helpen? 
Daarna is er muziek. Geconfronteerd met de moeizame omgang van onze samenleving met rouw - na een eigen verlieservaring - en geïnspireerd door de troost van muziek, kreeg Mira het idee voor dit concert.
We (her)ontdekken een schat aan liedjes, die toont hoezeer wij mensen – doorheen tijd en ruimte – muzikaal uiting willen geven aan de liefde voor wie er niet meer is. 

Mira ging in september in première en werd daarover geïnterviewd in Gazet Van Antwerpen (14/09/´19). Mira: "Het is een zachte voorstelling geworden, die eigenlijk over de liefde gaat, omdat rouw er alleen kan zijn waar er liefde was. In een afscheid mag ook de viering van het leven zitten."

Ook het publiek zag dat een concert over gemis niet enkel in mineur hoeft te staan. Een kleine greep uit de lovende reacties:

"Ga kijken als je een sterke zangeres aan het werk wil zien die prachtig breekbaar haar eigen verhaal weet te verbinden met intense muziek van over de hele wereld. Het is betoverend om in zoveel verschillende talen gelijkaardige emoties te voelen."

"Hoopvol, puur, mooi, vertederend, grappig, verdrietig, zacht, lief, hard."

Deze productie kadert in het project 'Verre van weg' van de Gezinsbond.

Leden Gezinsbond genieten ter plaatse 2 euro korting op hun lidkaart

Heerlijk dineren in het Cultuurcafé voor de voorstelling?

Het menu: Broccoli-preisoep | Focaccia met olijven en chorizo | Lasagne met ricotta, courgette en spinazie | Griekse fetasalade met rucola | Fruitcake met room

Meer info / Reserveren.

www.gezinsbond.be/verrevanweg