De geliefden Fereshteh en Nabi worden uit elkaar gerukt als Fereshteh samen met haar ouders uit Afghanistan moet vluchten naar Iran. Nabi blijft in Afghanistan achter, maar omdat zijn broer iemand vermoord heeft en hij door de familie van het slachtoffer achternagezeten wordt, besluit hij om illegaal de grens over te steken naar Iran; zo kan hij bij Fereshteh zijn. In Teheran aangekomen wil Nabi samen met haar via Turkije naar Europa vluchten voor een beter leven. Maar Nabi wordt door landgenoten herkend als de broer van een moordenaar en daarenboven vallen ze in handen van dubieuze mensensmokkelaars. Hun prille liefde wordt erg op de proef gesteld.

De vlucht van het opgejaagde, jonge koppel wordt sober en strak in beeld gebracht middenin een chaotisch Teheran vol bouwwerven en een dolmakend autoverkeer. De film raakt op een krachtige wijze twee thema’s tegelijk aan: vluchten naar een ander land en de blijvende en desastreuse gevolgen van familievetes in de Afghaanse cultuur.

De twee acteurs die het jonge koppel op energieke wijze vertolken, werden zelf gerekruteerd uit een migrantenkamp nabij Teheran.

Navid Mahmoudi is geboren in Afghanistan en verhuisde als kind naar Iran. Hij begon zijn filmcarrière als regisseur-assistent en later werd hij filmproducent.
Zijn film PARTING werd in 2016 genomineerd voor de New Currents Award op het Busan International Film Festival.  

 

OV: PERZISCH, DARI
OT: NEDERLANDS