Bob Rugurika is de gepassioneerde en charismatische directeur van Radio Publique Africaine, het populairste onafhankelijke radiostation in Burundi. Als onderzoeksjournalist is hij een voorloper in de strijd voor vrije meningsuiting, bereid zijn leven te riskeren om de waarheid bloot te leggen. Wanneer hij de betrokkenheid onthult van iemand uit de kring rond de president bij de macabere moord op drie nonnen, wordt Bob onmiddellijk gearresteerd.

Ongemeen boeiende documentaire over een radiostation dat het Burundese regime blijft uitdagen en een directeur wiens leven en familie worden bedreigd.

 

Manno Lanssens is een Belgische documentairemaker.
Manno Lanssens studeerde economie en filosofie aan de Universiteit van Antwerpen. Vervolgens koos hij voor een audiovisuele opleiding aan Luca School of Arts in Brussel. Hij combineert televisiewerk met persoonlijke projecten als een onafhankelijke documentairemaker. Na verschillende korte films realiseerde hij de middellangere fictiefilm 'Avant la nuit', een intrigerend verhaal over stedelijke eenzaamheid. Na de dood van zijn grootmoeder maakte Manno 'Epilogue', een documentaire over het einde van het leven. Beide films werden zeer goed ontvangen en hebben internationaal verschillende prijzen gewonnen. Dit jaar brengt Manno zijn nieuwe documentaire ‘On Air’ uit, over een onafhankelijk radiostation in Burundi.

 

In samenwerking met Amnesty International

https://vimeo.com/312114803