Vanaf 9.15 uur kan je uitgebreid ontbijten uit de potten van De Weekdieren (Brood & Bloemen) en geef je zo je zondagse filmafspraak een heerlijke, gastronomische toets.

De films starten  om 10.15 uur.

Animatiefilm is de artistieke duizendpoot in de filmwereld. Laat je verleiden door kortfilms van hedendaagse, vaak jonge makers. REKKER selecteerde voor u  8 kortfilms met oog voor variëteit in techniek en inhoud:  nu eens grappig en speels dan weer ontroerend of spannend. Een hartverwarmende kijkervaring voor kinderen, ouders en filmliefhebbers tout court. 

Onder meer:

Le Renard et l’ Oisille
Van Fred en Sam Guillaume, Fr 2019 
Een weerloos vogeltje belandt bijna letterlijk in de muil van een eenzame vos. Verrassend genoeg ontpopt de vos zich tot een ware vader voor het vogelkuiken en vormen ze een echte familie. Tot het lot hen eraan herinnert dat ze elk voor hun eigen leven bestemd zijn.

ROBO
Van Leo Becker, B, 2019
We landen in Brussel en zijn getuige van de ontmoeting tussen een Robot en de reusachtige woontoren UP-site in de Kanaalzone.
(Winnaar van de Cinergieprijs en de auteursprijs SACD op Animafestival 2019)

Like an elephant in a China shop 
Van Louise Chevrier, Luka Fischer, Rodolphe Groschens, Marie Guillon Estelle Martinez, Benoit Paillard, Lisa Rasasombatat , ESMA, FR 2015
Wat als een olifant terecht zou komen in een heel chique porseleinwinkel? Dit is het vertrekpunt voor deze prachtige en spannende 3D kortfilm met veel gerinkel en geklingel. Diep ademhalen lijkt de boodschap! 

Alle films zijn zonder tekst. 

Like an Elephant in a China Shop