De zestiende en zeventiende eeuw was een tijd van evolutie en uitvinding in Venetië. Een kosmopolitische bijenkorf van activiteit met de internationale handelsbetrekkingen was de perfecte broeihaard voor diversiteit en experimenten. Nieuwe muzikale ideeën, onder meer door het ontstaan van de opera en de invoering van de retoriek leidde tot een keerpunt in de ontwikkeling van de instrumentale compositie. Dit droeg bij tot een grote evolutie in de compositie van religieuze muziek.

Gespeeld op cornetti, sackbuts (baroktrombones), orgel en theorbe, vergezeld door stemmen, van solistisch tot polychoraal, brengt Osiris samen met Helicon de klankenwereld tot leven die een grote indruk maakte op vrijwel elke koning, koningin, hertog en keizer in die tijd.

Muziek geschreven voor de glorie van God en het welbehagen van de belangrijkste mensen in de Westerse samenleving, gebouwd rond vocale en instrumentale werken van componisten als Gabrieli, Monteverdi en Schütz, geeft je tijdens dit concert de kans om te baden in de pracht en praal van de baroktijd.

 

Cornetto - Lambert Colson; Marleen Leicher             

Sackbut - Adam Woolf, Charlotte Van Passen, Victor Belmonte, Joost Swinkels

Orgel - Bart Rodyns

Theorbe - Nicolas Achten

Koor - Helicon o.l.v. Geert Hendrix

www.osirisbrass.com