Tien jaar na het overlijden van Marc Moulin wordt zijn fantastische muziek terug onder de aandacht gebracht door enkele rasmuzikanten. Het geheel is gekaderd in een tijds- en geluidscorrect decor.
Begin jaren '70 startte de visionaire muzikant/componist Marc Moulin (1942-2008) met het mythische Placebo (niet te verwarren met de gelijknamige Engelse glamrockband). Onder deze naam werden drie baanbrekende platen gemaakt, gevuld met een vernieuwende mix van jazz en elektronica: Ball of eyes (1971), Placebo 73 (1973) en Placebo (1974).
Placebo werd geen commercieel succes maar had een enorme invloed op vele producers en dj's zoals DJ Shadow, Madlib, Jill Scott, Pete Rock, Mobb Deep, Guru, Common, Bonobo, 2Many DJ's. De muziek van Placebo is dan ook van onschatbare waarde in de muziekgeschiedenis. De voorbije 40 jaar werd Placebo veelvuldig gesampled en waren de nummers terug te vinden op vele verzamelaars. Het nummer Balek deed zelfs dienst als intro van de populaire tv-serie Callboys.

Geert Roelofs - drums
Hans Mullens - bas
Patrick Steenaerts - gitaar
David Thomaere - keyboards
Dree Peremans - trombone
Sam Vloemans - trompet
Wietse Meys - sax, clarinet, basclarinet
Enak Cortebeeck en Eric Engels – animation design

Heerlijk dineren in het Cultuurcafé voor de voorstelling?

Het menu: 
Libanees buffet: Pompoen-paprikasoep met gegrilde broodjes | Kip uit de oven met chorizo en mozzarella | Gegrilde pompoen | Pilavrijst | Salade met feta en olijven | Cheesecake met mascarpone

Meer info / Reserveren.

Placenta Plays Placebo