“KERN werd geboren door een verspreking in een gesprek met mijn zoon. Toen ik hem vroeg wat hij later wilde worden en hij geen zin had die open deur in te trappen, wilde hij een grap maken door mij hetzelfde te vragen… Papa, wat wil jij later worden als je groot bent? Maar hij versprak zich en vroeg: ‘Papa, wat wil jij later worden als je dood bent?’ Daar werd voor mij KERN geboren. De schoonheid van de vergissing: wat een vraag om te stellen, veel interessanter dan de oorspronkelijke vraag.

Vanaf dat punt werkte ik met de band aan elf nieuwe songs die probeerden de kern te pakken van een paar universele thema’s: het begin en het einde van de liefde (Water en vuur, Valkuil), het nieuwe
leven (Welkom), de schoonheid van het ouder worden (Achter in de rij), de vriendschap (Bakzeil), de tijd waarin we leven (Het roer moet om). Toen we de elf stukken hadden vastgelegd, besloot ik dat de verse oren van Skiggy zich met de eindmix moesten bezighouden. Ik had met hem al gewerkt via rapper Diggy Dex en ik wist dat hij zijn handtekening had gezet onder Eefje de Visser. En zo werd KERN geboren. Het werd een verzameling songs die zich op vele manieren laten spelen, ontdekte ik tijdens de eerste try-outs (oefenlopies) in Zuid Afrika. Teksten die zichzelf bijna zingen.

www.stefbos.nl