Een ontroerende, soms pakkende, maar vooral geestige en warme theatershow waarin Steven Van Herreweghe zijn grote liefde voor tv eindelijk combineert met zijn eerste liefde: het theater. Het onwaarschijnlijke maar waar gebeurde verhaal van televisie. 

In 1920 ploegt de 14-jarige boerenzoon Philo Farnsworth het patattenveld om en krijgt een ingeving waardoor hij de basis voor televisie legt. Hij gaat aan de slag en creëert zo één van de grootste uitvindingen van de 20ste eeuw. In 1971 sterft hij verbitterd en laat een uitvinding na waar hij helemaal niet fier op is. In 2019 verschijnt Philo’s geest aan het bed van Steven. Hij vraagt hem wat er met zijn uitvinding gebeurd is sinds zijn overlijden. De volgende nacht zal hij terugkeren om het verhaal van televisie te horen. 
Steven is zot van tv. Van kindsbeen af is hij compleet verwonderd en betoverd door haar magie. Maar hoe vat je in godsnaam samen wat tv allemaal heeft teweeggebracht? Geen enkel meubel in de woonkamer heeft zo’n grote impact gehad op ons leven als de televisie. Ze heeft ons de wereld laten zien. Ze heeft onze ogen geopend en soms gedwongen ze te sluiten. 
Waarschuwing: kan sporen van musical bevatten. 

Heerlijk dineren in het Cultuurcafé voor de voorstelling?

Het menu: 

Italiaans buffet  Tomaat-wortelsoep met basilicum • Pasta carbonara met spek en champignons • Vegetarishe lasagne met ricotta en spinazie • Pasta funghi met parmezaan • Rucolasalade met olijven en walnoten • Tiramisu met kaneel en rum

Meer info / Reserveren.

www.stevenvanherreweghe.be