Het vijftal van STUFF. behoort al even tot de top van Belgische livebands. Hun sound is een onvoorspelbare hybride van gemuteerde hiphop, experimental jazz, future funk en elektronica.

Sinds hun ontstaan in 2012 tijdens jamsessies in de Gentse club White Cat bouwden ze een livereputatie om u tegen te zeggen, met shows op onder meer Gent Jazz, Best Kept Secret Festival en Pukkelpop. Recentste worp Old Dreams, New Planets bevestigde dat de groep ook op plaat onovertroffen is.
Nu gaat de band aan de slag met Howard Shore en David Cronenberg. Als überfans halen ze de iconisch geworden thema’s van cultklassiekers als Scanners, Videodrome en Existenz door de mangel, in een ingenieuze video-opstelling en montage van de hand van Frederik Jassogne en Bart Moens (hangaar.net). 

Vrijwel meteen na zijn doorbraak in de jaren ‘70 doet de Canadese filmregisseur David Cronenberg het hart van menig (horror)filmfanaat
sneller slaan. Zijn oeuvre bestaat uit een hyperpersoonlijke mix van body horror, science fiction, psychologische thriller en zwarte komedie. Meer dan eens gebeurt het dat scènes uit zijn films zich vastbranden op je netvlies. Denk aan het exploderende hoofd uit Scanners of James Woods die in een tv wordt gezogen in Videodrome. 

Vrijwel al zijn films zijn voorzien van muziek door componist Howard Shore. Shores soundtracks variëren van orkestraal werk tot atmosferische synth over Ornette Coleman free jazz en Marokkaanse Gnawa. Howard Shore is verre van onbekend in de filmmuziek: hij maakte ook soundtracks voor onder meer Seven, Lord Of The Rings en The Departed.

DRUMS
LANDER GYSELINCK
SAX
ANDREW CLAES
BAS
DRIES LAHEYE
SAMPLES
MIXMONSTER MENNO
TOETSEN
JORIS CALUWAERTS
IN COPRODUCTIE MET
VOORUIT
FILM FEST GENT

Ein abend in Lier: een reeks van muzikale toppers waarbij hoogtepunten geen aaneenrijging
van hits en herkenning zijn, maar eerder een trip van mooie ontdekkingen. Voor
muziekliefhebbers met zin voor avontuur.

 

www.stuffisthebandname.com/