“Superhelden sterven niet!” Dat is waar de vrolijke, 9-jarige Jo en haar ziekenhuisvrienden van overtuigd zijn. Jo is al een tijdje ziek en fantaseert er elke dag flink op los over de helden uit haar lievelingsfilms. De muren van haar ziekenhuiskamer hangen vol met filmposters. In haar dromen is Jo zelf ‘Supa Modo’, een held die kan vliegen.

Op een dag krijgen de moeder van Jo en zus Mwix echter slecht nieuws: Jo zal niet meer beter worden. Om nog zoveel mogelijk tijd met haar te kunnen doorbrengen, beslist de moeder Jo mee naar huis te nemen. Van dan af is naar school gaan of buitenspelen er niet meer bij; haar moeder is immers bang dat Jo nog erger ziek wordt. Om haar op te vrolijken, bedenkt Mwix stiekem een plan…

Met een enorm aanstekelijk enthousiasme zet de jonge Stycie Waweru de rol van Jo neer. Zonder afbreuk te doen aan de ernst van de zaak, leest SUPA MODO als een liefdesverklaring aan de kracht van fantasie, optimisme en levendigheid. Tegelijk schiet hij goed raak op de gevoelige snaar. Heerlijk om naar te kijken, met een zakdoek in de hand. Aarzel dus niet en vlieg mee op de vleugels van deze superheld!

Het Liers Cultuurcentrum organiseert deze gezellige familiefilm, voor kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders, ten voordele van De Warmste Week. Ter plaatse zal er ook chocomelk en ander lekkers te koop zijn, alle winst gaat naar het goede doel. Wil jij graag meewerken aan dit event (vb. cake bakken, randanimatie voorzien,...)? Stuur een mailtje naar an-sofie.gysemans@lier.be.

 

Regisseur: Likarion Wainaina
Jaar: 2018
Land: Duitsland, Kenia
Talen: Swahili
Ondertiteling: Nederlands