De charmante 30-jarige Palestijn Salam werkt bij de crew van de populaire Palestijnse soapserie 'Tel Aviv on Fire', dat geproduceerd wordt in Ramallah. Elke dag moet Salam - taaldaviseur van de film - door een Israëli-checkpoint om op zijn werk in de studio te komen. Hij ontmoet de commandant daar, Assi, wiens vrouw groot fan is van de show. Om indruk te maken op zijn vrouw raakt Assi betrokken bij het schrijven van de show. Voor Salam werkt dit ook gunstig, want hij krijgt al snel promotie. Maar de schrijfselen van Assi beginnen al snel te botsen met die van de financiers van de soapserie.
Via een Palestijnse soap worden hedendaagse actuele toestanden in Palestina en Israël door een satirische bril bekeken. Een originele en geestige satire.

Een heerlijke Palestijnse komedie waarin op luchtige wijze de draak wordt gestoken met de Joods-Palestijnse situatie in het algemeen en de dagelijkse praktijk in Jeruzalem in het bijzonder. De humor is van zodanig niveau dat de zaken niet belachelijk worden gemaakt. Het verhaal navertellen heeft weinig zin omdat het vooral de talrijke one-liners zijn die de gevatheid en de scherpte van deze komedie kenmerken. Hoofdrolspeler Kais Nashef werd in Venetië bekroond met de prijs voor beste mannelijke hoofdrol.

Tel Aviv On Fire

Regie: Zameh Zoabi

Israël, 2018, 100 minuten

https://www.youtube.com/watch?v=sn8ipat39-c