De muzikale theatervoorstelling Métisse gaat over kinderen geboren uit een Afrikaanse en een Vlaamse ouder rond de jaren zestig. Zowel de kinderen als de ouders kregen te maken met onbegrip en onverdraagzaamheid. Hun geschiedenis laat vandaag nog steeds zijn sporen na.
“Te Europees” voor een zwarte maatschappij.
“Te Afrikaans” voor een blanke identiteit.
Dat was het lot van vele zogeheten ‘halfbloedkinderen’, die rond de jaren 60 geboren werden uit buitenechtelijke relaties tussen Vlaamse en Afrikaanse burgers. Uitgesloten door hun gemeenschap en verloochend door de Belgische overheid, stootten ze massaal op onbegrip en onverdraagzaamheid.
De muzikale theatervoorstelling Métisse, een samenwerking tussen Action Zoo Humain en Theater Antigone, treedt in de sporen die hun verleden heeft nagelaten. Regisseur Tom Dupont laat het verhaal van drie generaties door mekaar vloeien, en legt op die manier een stuk verborgen geschiedenis én heden bloot. Hoe verhoudt het identiteitsvraagstuk van ‘métiskinderen’ vandaag zich tegenover dat van vroeger?

VAN EN MET Tom Dupont, Chokri Ben Chikha, Zouzou Ben Chikha, Kapinga Gysel, Patricia Kargbo, Lucas Van der Vegt, Katelijne Verbeke
COPRODUCTIE Theater Antigone en Action Zoo Humain
MET DANK AAN Ann Van Vaerenberg