Het straatmuziekfestival Toeten & Blazen is aan zijn tiende editie toe. Voor deze jubileumeditie hebben we enkele oude bekenden terug opgetrommeld maar zijn er zeker ook bands die we nog niet eerder te gast hadden. Een bont allegaartje van straatfanfares dus dat zondag 1 juli tussen 14 en 18 uur over de straten en pleinen van de Lierse binnenstad marcheert.

 

Orkest Bazar

Een circusact met drie muzikanten of zijn het drie circusartiesten die musiceren ? Livemuziek met contrabas, piano, trompet, sax, klarinet, fluit, ukelele en percusie verweven met jongleren, acro, evenwicht opladder, slap touw en rolla, magie en veel meer. Een mobiel circus waar de interactie met het publiek altijd centraal staat.

14u         Zomer in het Park
15u30    Schapenkoppenplein
16u30    Felix Timmermansplein

 

Discobar Eugene

Op het eerste zich lijkt Eugene een bejaarde man die toevallig met zijn rolwagen en karretje voorbij komt gerold. Plots ontpopt Eugene zich tot een DJ die al jaren Tomorrowland aan zijn voeten heeft. Benidorm Bastards leerde ons al dat we op onze hoede moesten zijn voor het grijs geweld. Eugene doet er nog een schepje bovenop! 

14u         Zimmerplein
16u         Zomer in het Park
17u30    Felix Timmermansplein

 

Tamborazo latin combo

In hun Spaanse keuken zorgen zij met hun livemuziek voor een kruidige driesterrenmix. Zoals het Tamborazo latin combo betaamt, worden deze Spaanse klassiekers stomend opgediend met altijd vers blijvende ingrediënten als creativiteit, speelplezier en passie! Buen Apetito!

14u30    Schapenkoppenplein
15u30    Felix Timmermansplein
17u         Zomer in het Park

 

De Vierkante Meter

De grootste ambiance op het kleinste podium ter wereld. Exact één vierkante meter om precies te zijn. Maar alles hebben ze bij: showkostuums, instrumenten, podium, PA. Vier muzikanten, één vierkante meter! Party Time!

14u         Sportvelden
15u         Zomer in het Park 
16u30    Schapenkoppenplein 

 

Borokov

Prettig gestoord gezelschap met veel blaasinstrumenten, mobiele gitaar, basic drumwerk en trekzak. Borokov vertolkt op onnavolgbare wijze de balkanklassiekers en zorgt gegarandeerd voor ambiance in de keet. Hoe hun optreden zal verlopen is altijd afwachten maar ambiance is sowieso gegarandeerd!

14u         Felix Timmermansplein
15u30    Zomer in het Park 
17u         Zimmerplein  

 

Black WoOoW

Black Wooow is niet alleen een kapel, maar ook een showband, een feestband en misschien ook wel een discotheek. Ondanks de kleine bezetting van zo'n 15 mannen en vrouwen, klinkt ieder nummer als een klok. Enthousiasme spat er van af en het publiek vergeet soms om te dansen omdat kijken en luisteren naar deze band een feest voor oor en oog is.

15u         Zimmerplein
16u30    Zomer in het Park 
17u30    Boot Bootvissers  

 

Mr. Sousa & The Barracudas

Barracuda's zijn doortrapt en dorstig naar funky muziek. Hun stijl kan worden omschreven als verfijnd, van de haak, maar funky as hell. Barracuda's zwermen als een school losgelaten piranha’s naar hun prooi. Als één beest gaan ze voor de kill van de eerste noot die ze spelen.

Barracuda's zijn de heersers van de dansvloer en gevaarlijker dan het gevaar zelf. Maar in het bijzijn van Mr. Sousa, absoluut onschadelijk en veilig om te gebruiken.

14u30    Zomer in het Park 
16u         Sportvelden 
17u30    Schapenkoppenplein    

 

She’s Udenhout

She’s Udenhout was er elke editie van Toeten & Blazen bij. Ze konden dus niet ontbreken bij de tiende editie. Het orkest speelt een origineel en zeer uiteenlopend repertoire, waarvan de arrangementen op maat geschreven worden. Een diversiteit aan muziekstijlen als pop, latin, ballad, rock, jazz en bigband wisselen elkaar in hoog tempo af. Overal waar een feestje gebouwd wordt, verhoogt She’s de feestvreugde.

14u         Boot Bootvissers
16u         Zimmerplein   
17u30    Zomer in het Park    

www.zomerinhetpark.be