Een oog- en oorstrelende voorstelling waarin beeldende kunst, literatuur en muziek samenvloeien.

Uitgeverij Lannoo bracht het prentenboek Ik Wou in 2011 uit. Krachtige kinderportretten van de Belgische illustratrice Ingrid Godon samen met korte poëtische teksten van Toon Tellegen die haar portretten laten spreken. Stuk voor stuk mijmeringen en uitspraken vanuit het standpunt van de getekende figuur die de lezer raken, doen glimlachen en aanzetten tot nadenken.

Het prachtige boek was voor Corrie van Binsbergen een bron van muzikale inspiratie om een nieuwe voorstelling te maken voor Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet. Met hun succesvolle programma’s rond zijn dierenverhalen heeft dit ensemble reeds een naam opgebouwd bij een groot aantal Nederlandse en Vlaamse theaters. Met deze voorstelling slaan ze een nieuwe weg in. ’Ik wou’ is een bijzonder geheel van beeldende kunst, literatuur en muziek, dat de theaterbezoeker meevoert naar een andere wereld.

Als ik voor de eerste keer voorlees met de muziek van Corrie erbij, is het alsof de woorden thuiskomen. (Kees van Kooten, in de Volkskrant)

Tellegen en de zijnen vermorzelden de witte alledaagsheid van de taal. (NRC)

Gitarist en componist Corrie van Binsbergen is uniek als spil in de Nederlands muziekscene en zij zet een uniek programma neer waarin dichters, auteurs en musici op organische wijze hun verhalen vertellen. (Parool)

Zij vertaalt het werk van de auteur naar een magisch moment  (Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur CPNB)

Tekst: Toon Tellegen
Muziek: Corrie van Binsbergen
Portretten: Ingrid Godon


Uitvoerenden
Verteller: Toon Tellegen verteller
Gitaar: Corrie van Binsbergen
Trombone en lapsteel: Joost Buis
Piano: Albert van Veenendaal
Contrabas: Hein Offermans
Percussie: Alan ‘Gunga’ Purves

Licht: Ruben Stern
Videobediening: Jasja Offermans (nov/dec) Max Westendorp (jan/feb)

Een productie van Stichting Brokken, in België i.s.m. Behoud de Begeerte

www.corrievanbinsbergen.com