Het is 1968. Donald Crowhurst neemt deel aan de eerste solo-zeilwedstrijd rond de wereld. 243 dagen lang is hij alleen op zijn boot. Als hij bijna bij de finish is, geeft hij het op. Hij laat zich afdrijven op de Atlantische Oceaan en houdt zich niet meer bezig met de snelheid die hij maakt. Hij spendeert zijn tijd met het schrijven in zijn logboeken. Daarin is te lezen hoe hij verdwaald raakt in zijn eigen leugens en groeiende verwarring. Zijn schip wordt onbemand teruggevonden. 

Na anderhalf jaar lockdown kunnen veel mensen zich voorstellen hoe eenzaam Donald zich moet hebben gevoeld. Tweemanscollectief VETO is gaan praten met diegenen die door de coronacrisis de grip op het bestaan kwijtraakten. 

Met project Donald brengt VETO een live-podcast op scène. Anna Dupon en Xandry van den Besselaar brengen vanachter hun geluidstafel Donalds verhaal samen met verhalen uit de lockdown. Ze vertellen, draaien aan de knoppen en openen je oren voor een verhaal van afzondering en weer samenkomen.

Credits 
Spel en concept Anna Dupon, Xandry van den Besselaar
Muziek Adam Van Russell
Zakelijk leiding Vera Otte
Productie Eigen Kweek
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap
Promotiebeeld Betül Şefika  
 

‘Eigen Kweek’ is een ontwikkelingstraject voor jonge podiumkunstenaars en aspirant zakelijk leiders. In de provincie Antwerpen kozen 13 cultuurcentra uit 71 inzendingen project Donald van tweemanscollectief VETO om te ondersteunen en te programmeren. 13 aanbevelingen dus, om deze voorstelling te gaan zien. 

Tickets zijn te koop vanaf zondag 19 september om 10 uur.

www.eigen-kweek.be