Meer dan 90 muzikanten brengen een attractief benefietconcert met zowel originele werken als arrangementen voor groot harmonieorkest.

Vandaag laat het Universitair Harmonieorkest zien wat het in huis heeft. Of beter, in kerk. De prachtige jezuïetenkerk in Lier vormt namelijk het decor voor het tweede najaarsconcert van het UHO. Deze keer t.v.v. het Woonhulpproject voor Vluchtelingen van vzw Mondiale Werken Regio Lier. 
Het Universitair Harmonieorkest bestaat uit studenten, oud-studenten en personeelsleden van de KU Leuven en de UC Leuven-Limburg. Voel je kind aan huis en kom genieten van prachtige muziek, gebracht door dit 90-koppig harmonieorkest. Op het programma staan onder andere Summon The Heroes van John Williams, het overbekende Carmina Burana van Carl Orff en een voorproefje van een gloednieuw werk van de bekende Belgische componist Bart Picqueur. Dit alles wordt aaneengepraat met getuigenissen over het gastvrij onthaal van vluchtelingen in België uit de expo BE.LAND van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.
De opbrengst gaat integraal naar het Woonhulpproject voor Vluchtelingen van vzw Mondiale Werken Regio Lier, dat met hun vrijwilligers meehelpt in de zoektocht, steun en opvolging die komen kijken bij de zoektocht naar een huurwoning. De vzw voorziet ook transitwoningen, waar ze beroep op kunnen doen tot ze een eigen huurwoning vinden. Zo voorkomt de vzw dat de vluchtelingen van de wal in de sloot BE.LANDen.
 

www.uho.be