We live. We love. We dream. We die.

Een vrouw kijkt mijmerend terug op haar leven. Ze rijgt dierbare herinneringen aan elkaar, van de vele alledaagse maar onvergetelijke momenten over grootse verwezenlijkingen en bittere mislukkingen, naar de eerst nog brandende liefde die langzaam uitdooft tot vertrouwde nabijheid - en aan het eind: het afscheid.

In Story of a Lifetime brengt het Vlaams Radiokoor de soundtrack bij het levensverhaal van een doodgewone vrouw - jij, of ik, of die vrouw in de straat. Ze schenkt ons haar leven in beelden en muziek en herinneringen die voorbij glijden. Het feestje waar ze haar partner ontmoet, de prille verliefdheid die overgaat in dagdagelijkse maar gekoesterde momenten samen, de kleine kantjes en teleurstellingen in elkaar, het verstillen van de passie en het uiteindelijke afscheid. Onopvallend en banaal - maar ook heel bijzonder: want het is haar verhaal, en zo is er maar één.

Op de soundtrack staan hedendaagse a capella werken, arrangementen van popmuziek en Franse chansons zij aan zij. The passing of the year van Jonathan Dove is de rode draad doorheen de avond, een muzikale metafoor voor het leven dat onherroepelijk voorbijgaat. Sopraan Kelly Poukens maakt de vrouw tastbaar, van vlees en bloed en vol emoties: in de intieme chansons, alleen begeleid door piano of gitaar, wordt zij die vrouw die terugdenkt aan het leven met haar geliefde, en brengt zo haar Story of A Lifetime.

Louis Andriessen Un beau baiser
John Cage Living Room Music: II. Story
Brad Mehldau We Met At The End Of The Party
Sven-David Sandström 4 Songs of Love
Nils Lindberg O Mistress Mine: Shall I Compare Thee to a Summer's Day?
Jonathan Dove The Passing of the Year
Graham Nash Our House
Barbara  Pierre
Eric Woolfson & Alan Parsons  Old and Wise
Jacques Brel  Chanson Des Vieux Amants
Léo Ferré Avec Le Temps

Vlaams Radiokoor
Kelly Poukens, sopraan
Koenraad Sterckx, piano
Maarten Vandenbemben, gitaar
Marcus Creed ​​​​​​​, dirigent

https://www.vlaamsradiokoor.be/