Hoe kunnen we duurzame energievoorziening in eigen handen nemen? In ‘We the Power’ volgen we verschillende groepen vrienden, families en zelfs hele dorpen die tegen de grote stroomproducenten in het heft in handen hebben genomen. Van Duitsland tot Spanje, van Engeland tot ook hier in België. Hoe zij de wettelijke bezwaren hebben aangepakt om burgerstroom mogelijk te maken en hernieuwbare energie daarmee een enorme versnelling te kunnen geven.
Een inspirerende documentaire over hoe gewone burgers samen kunnen gaan voor klimaatvriendelijke keuzes die de gemeenschap tegelijk sterk, sociaal en financieel minder afhankelijk kunnen maken.

Na de film volgt een bespreking met o.a. Dirk Vansintjan (REScoop.eu, federatie van Europese burgerenergiecoöperaties) en Elise Steyaert (Klimaan) over de rol van burgercoöperaties in een duurzame toekomst.
Deze avond is bedoeld om iedereen te informeren, maar ook als begin om je mogelijk mee te engageren voor energie in eigen handen ook in Lier en omgeving. De komende maanden wil Transitie Lier hier samen met Klimaan werk van maken.

2021
regie: David Garrett Byars

Gratis toegang, gelieve wel een ticket te bestellen via de ticketknop.

https://www.mooov.be/nl/pQ2bpcv/filmfestival/filmfestival