Klopotec Orkestra is een visueel en auditief spektakel dat zal ratelen en kloppen en verbluffen als kleurrijk schaduwspel. 

Hans Beckers is de bouwer van fabelachtige klankinstallaties. Voor deze voorstelling trok hij naar een oud magisch huis in een Noors vissersdorpje, het Kråkeslottet. De man die er woont verzamelt prachtige stukken sloophout, verteerd door de zee en dan aangespoeld op het strand. Met dat hout bouwde Hans Beckers een merkwaardig orkest van klopotecs: ratelwindmolens die in een ver verleden in Sloveense wijngaarden slangen verjoegen.

Te midden van zijn zelfgebouwde windmolenorkest gaat Hans Beckers een muzikaal gesprek aan met Teun Verbruggen, een meesterlijke slagwerker die zijn pluimen verdiende bij FES, Mélanie de Biasio en het Jef Neve Trio.

Terwijl Tom Marien het verhaal van Volle Muil vertelt, brengt Merlijne Marell de kleine uil uit het boek geanimeerd tot leven. Muzikant Stijn Trauwaen zorgt voor de juiste noten op de juiste plaats. Volle Muil is een nieuw boek met een prachtig verhaal van dichter, schrijver en leraar Tom Marien (uit Lier!) en illustraties van Merlijne Marell.

De nacht was helder. In het midden van de vijver dreef een melkwitte maan. Geen rimpel golfde over het water. Geen tak of grassprietje bewoog.

‘Vannacht is de nacht,’ zei Wijze Uil tegen zijn zoon. ‘De groep heeft een nieuwe leider nodig.’

Nu de maan vol aan de hemel staat, moet Kleine Uil zichzelf bewijzen en een maanvis vangen. Het wordt kiezen tussen duiken of opkrassen.
 

Tussen de voorstellingen door maak je je eigen uilenmasker.

Je verjaardagsfeestje tijdens deze voorstellingen? Meer info kan je hier vinden.