Inschrijven

 • Na je inschrijving krijg je automatisch een mail toegestuurd met de samenvatting van je aanvraag. Dit is een leesbevestiging, nog geen reservatiebevestiging.
 • Onze administratie verwerkt de aanvragen in volgorde van ontvangst en stuurt je nadien per mail een bevestiging van je reservatie. Je inschrijving is pas definitief nadat je deze mail ontvangen hebt.
 • Controleer zo snel mogelijk of datum, uur, prijs en aantal leerlingen juist zijn.
 • Bij de meeste voorstellingen worden om artistieke en pedagogische redenen publieksbeperkingen vooropgesteld door het gezelschap. Sommige voorstellingen zijn dus snel volgeboekt. In overleg met jou, zorgen we graag voor een volwaardig alternatief.
 • Na definitieve bevestiging is annuleren van een voorstelling niet meer mogelijk. De gereserveerde plaatsen worden sowieso aangerekend. Houd dus rekening met pedagogische studiedagen, schoolreizen, sportdagen en andere activiteiten.
 • Het aantal leerlingen wordt bij aankomst in het Liers Cultuurcentrum genoteerd. Indien het verschil tussen het aantal aanwezige leerlingen en het aantal ingeschreven leerlingen meer dan 10% bedraagt, rekenen wij de ontbrekende plaatsen aan.

Hoe betalen?

 • Elke voorstelling of omkadering kost 5 euro per leerling.
 • Je hoeft geen geld mee te brengen naar het cultuurcentrum. De betaling gebeurt achteraf. Na ontvangst van de factuur stort je het verschuldigde bedrag op rekeningnummer BE45 4025 0408 9189
 • Indien de voorstelling – om welke reden dan ook – niet kan doorgaan, wordt er uiteraard niets aangerekend.
 • Indien de leerlingen de voorstelling niet kunnen bijwonen o.w.v. overmacht, rekenen we ook niets aan. De overmacht moet wel aangetoond worden.
 • COVID-19: Indien de leerlingen de voorstelling niet kunnen bijwonen o.w.v. door de overheid opgelegde COVID-19-maatregelen, wordt er niets aangerekend.

Het theaterbezoek

 • Alle activiteiten vinden plaats in het Liers Cultuurcentrum (Aarschotsesteenweg 3 – 2500 Lier), tenzij anders vermeld.
 • Wij verwachten je ten laatste tien minuten voor het geplande aanvangsuur.
 • Veel theatergezelschappen staan erop dat alle groepen aanwezig zijn vooraleer de deuren open mogen. Als om technische redenen de voorstelling later begint dan voorzien, gebeurt dat buiten onze wil.
 • Kom ook niet té vroeg. Te lang wachten brengt de kinderen zeker niet in de juiste stemming.
 • Om veiligheidsredenen is de (gratis) vestiaire verplicht voor jassen, boekentassen, paraplu’s, e.d.
 • Elke begeleider meldt zich bij het binnenkomen bij de verantwoordelijke van het cultuurcentrum om het exacte aantal leerlingen door te geven. Op basis daarvan wordt het factuur opgemaakt.
 • Na aanvang van de voorstelling worden geen toeschouwers meer toegelaten in de zaal.
 • Snoep, drank, etenswaren, smartphones horen niet thuis in een theaterzaal. Dit kan erg storend werken.
 • De leerlingen nemen de door ons toegewezen plaatsen in. Zij kiezen dus niet zelf hun plaats. Begeleidende leerkrachten verspreiden zich tussen de leerlingen. Wij rekenen erop dat leerkrachten het rustige verloop van de voorstelling helpen verzekeren.

Voorbereiding en omkadering

Wij proberen voor elke voorstelling begeleidend materiaal te voorzien. De link naar de lesmap wordt je gemaild van zodra deze beschikbaar is. De lesmap kan gebruikt worden als voorbereiding en/of nabespreking van de voorstelling.
Het Liers Cultuurcentrum biedt bij verschillende voorstellingen ‘Voor de Show’ aan, een digitaal theaterspel voor het lager onderwijs. Ga hiermee aan de slag in jouw klas en maak de leerlingen warm voor de schoolvoorstelling(en) in het cultuurcentrum. Tijdens een virtuele wandeling door cc de mol voeren de leerlingen opdrachten uit rond theatercodes en de specifieke voorstelling die ze gaan bekijken. Het spel is aanpasbaar naargelang de voorstelling en is modulair in soorten opdrachten. Voor De Show wordt geopend via een weblink op de laptop van de leerkracht en geprojecteerd op het digibord in de klas, of via een projector. Het spelplatform vind je op www.voordeshow.be.
We gaan ervan uit dat leerlingen goed voorbereid naar de voorstelling of film komen kijken. Alleen zo kunnen de verwachtingen ingelost worden. Een voorbereid schoolpubliek is een basisvoorwaarde voor een fijne ervaring. Praat met de leerlingen over de regels van het theater, zodat ze begrijpen waarom ze geen gsm mogen gebruiken en niet mogen praten, snoepen of drinken in de zaal. 

Avondvoorstellingen

Leerlingen die in het kader van een schoolopdracht een voorstelling uit het reguliere aanbod bijwonen, krijgen 10% korting op de basisprijs. Vooraf reserveren en betalen via de leerkracht is verplicht.

Prospectie

Wil je als leerkracht de geprogrammeerde voorstelling vooraf ergens anders gaan bekijken? Dat kan. Geef ons een seintje en wij reserveren een kaartje voor jou.

Gratis met de lijn naar het LCC

Om gratis vervoer van en naar het cultuurcentrum mogelijk te maken, sloot Canon Cultuurcel een overeenkomst met de Lijn. Meer info op www.cultuurkuur.be/subsidies, opgelet dit dien je op voorhand aan te vragen.

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie kan je steeds terecht op het telefoonnummer 03 488 06 79

(ma - vr van 13 tot 16.30 uur) of je kan ook mailen naar scholen@lierscultuurcentrum.be

 

DELEN VIA